EsportsLa Capitalitat del Bàsquet Femení és una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la intenció i l’objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any.

Al 2018 Espanya serà seu del Mundial de bàsquet Femení, en l’anomenat Universo Mujer, una oportunitat de mostrar al món com fem les coses i en quin punt estem, en aquests moments.

L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, vol posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme és del binomi dona - bàsquet. 

Programa d'activitats "Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení"

3x3 de la Representació Territorial. Categoria Júnior i Sènior Femení (27 de gener)

 6a Jornada de l’Esport Femení (11 de març)

 3x3 de la Representació Territorial. Categories Mini, Pre-Infantil, Infantil i Cadet Femení. Pavelló Municipal Girona-Fontajau (24 de març)

Trobada de seleccions territorials. Pavelló Santa eugènia (25 de març)

Final a Quatre Júnior Femení Preferent. Pavelló Lluís Bach (GEiEG Sant Narcís) (28 i 29 d’abril)

33a Jornada de Recreació i Esport. Pavelló Municipal Girona-Fontajau (26 de maig)

Partit de Cadira de Rodes Femení (pendent de confirmació)

Partit de la Selecció Catalana (pendent de confirmació)

Memorial Mateu Pell (setembre)

Torneig Joan Canals (setembre)

Lliga Catalana Femenina (setembre)

5a Cursa de la Dona. Estand de la Federació Catalana a l’hospitaly el dia de la cura i promoció de la cursa entre les jugadores federades (7 d’octubre)

Presentació conjunta de tots els equips femenins de Girona temporada 2018-2019

Girona, Temps de Flors. Presents amb un muntatge. (del 12 al 20 de maig)

Jornades i taules rodones, amb temàtica sobre el bàsquet femení

Clínics i tallers per a entrenadors i entrenadores, amb temàtica sobre el bàsquet femení

Notícies

Traspàs de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2019
17/01/2019  |  A l'acte hi va assistir el regidor d'esports Pep Pujols.
Acte de presentació dels equips femenins de Girona de la temporada 2018-2019 i jornada de formació en el marc de Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018
10/10/2018  |  El passat diumenge 7 d'octubre abans del partit de la Lliga Catalana, va tenir lloc l'acte de presentació conjunta de tots els equips femenins de Girona de la temporada 2018-2019..
Jornada de Formació a Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení
09/10/2018  |  Diumenge 7 d'octubre a la tarda, va tenir lloc una jornada de formació d'entrenadors a Girona Fontajau tot coincidint amb la final de la Lliga Catalana Femenina.
5a Cursa de la Dona. Estand de la Federació Catalana a l'hospitality el dia de la cursa i promoció de la cursa entre les jugadores federades
23/07/2018  |  Dins de les activitats de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2018, l'RT de Girona de l'FCBQ col·laborarà amb la 5a Cursa de la Dona que se celebrarà el dia 7 d'octubre.
Fina de Puig i Anna Maria Siles, veteranes del bàsquet femení
17/05/2018  |  Entrevistades per Carles Baldellou al programa de ràdio Tot és un joc

Girona agafa oficialment el relleu a Sant Feliu de Llobregat com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2018

El dimecres 18 d'abril de 2018, Girona va assumir el repte de ser "Capitalitat del Bàsquet Femení 2018" després d'un acte institucional de relleu i ho va celebrar conjuntament amb els diversos clubs de la ciutat a la plaça del Vi. La Federació Catalana de Basquetbol va impulsar la iniciativa l'any passat amb la intenció de potenciar el paper de la dona dins de l'esport.

Capitalitat de Bàsquet Femení

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), ha posat en marxa un projecte innovador per a potenciar l'esport femení i el binomi dona - bàsquet. Amb aquest objectiu, des del 2017, cada any nomena una ciutat com a capital del bàsquet femení per potenciar el paper de la dona dins aquest esport. Girona ha estat escollida la capital del bàsquet femení 2018 i durant tot aquest any l'Ajuntament, les institucions i la Federació Catalana de Bàsquet, juntament amb els clubs i entitats de la ciutat, hem preparat una programació per fer del bàsquet femení l'autèntic protagonista. "Girona ho DONA tot! I tu?"

  

Agenda