L'Estació

Presentació

L’Estació Espai Jove, al barri de Santa Eugènia de Girona, està situada en un edifici emblemàtic i històric de la ciutat. Després de ser l’estació del ferrocarril de Girona a Olot, es va convertir en un Centre Cultural municipal, acollint serveis com l’Escola Taller o el Centre de Formació d’Adults de Girona. L’any 1993 es va obrir el servei d’informació juvenil i més endavant va esdevenir el que és avui: L’Estació Espai Jove.

L’Estació Espai Jove és un equipament municipal que s’adreça en primera instància a les persones joves de la ciutat i de l’entorn mitjançant diversos serveis, l’eix central dels quals és el Servei d’Informació Juvenil (SIJ).

El SIJ té com a principal objectiu ser un punt de referència per a les persones joves en els àmbits de cultura, participació i associacionisme, habitatge, lleure, salut i turisme, entre d’altres, i posa un èmfasi especial en el treball i la formació, als quals dedica un servei especialitzat, en cada cas, serveis amb els quals està estretament coordinat.

El SIJ està format pels informadors, que són els que donen la benvinguda a la persona usuària i li faciliten la informació que requereix si està al seu abast i, quan cal, fan la derivació al servei més adient per donar resposta a les necessitats que es presenten.

L’equip d’informadors i dinamitzadors és el que dissenya les activitats que s’hi duen a terme: cursos d’oci de temàtiques diverses, xerrades del servei de treball i de formació, xerrades relacionades amb altres temes com el voluntariat, viatges, etc., concerts, jornades, tornejos, cicles de cinema, etc. Una de les propostes més consolidades de les que ofereix L’Estació és el Mostrar’t: una iniciativa que té com a finalitat donar una empenta als joves creadors artístics de la ciutat, amb la cessió d’un espai per exposar la seva obra.

A part de les activitats que proposa L’Estació, aquest centre és un espai de reunió i trobada per a les entitats de la ciutat i un espai de treball i estudi amb accés gratuït a Internet.

L’Estació Espai Jove pretén ser un espai proper al qual puguin recórrer els joves en el moment que s’enfrontin als reptes no sempre fàcils d’orientar el seu camí formatiu, d’iniciar o ampliar el recorregut laboral, d’emancipar-se, de formar part del viu teixit associatiu de la ciutat o d’emprendre un nou projecte. En definitiva, L’Estació vol donar el suport necessari als joves per facilitar el seu procés de creixement i desenvolupament. 

L'Estació Espai Jove
Veure en el plànol: