Catalunya Film Commission

Museu del cinema

Cinema Truffaut

 

FILMOGRAFIA

La història de Girona com a plató es remunta als mateixos inicis del cinema i la televisió. Des d’aleshores, la ciutat ha anat repetint l’experiència gràcies a la creativitat de cineastes locals i s’ha convertit en escenari fonamental de produccions nacionals i internacionals que han sabut convertir-la en escenari per a tot tipus de gèneres.

Cada ciutat són moltes ciutats, i la ficció acostuma a reflectir-ho amb una convicció enlluernadora. A Girona hi conviuen diferents estils urbanístics i arquitectònics, i per aquest motiu se l’ha escollit en nombroses ocasions per interpretar un personatge, real o imaginari, capaç de transportar-nos a un passat que encara palpita o a uns regnes d’inspiració fantàstica. És la ciutat que respira les paraules de Süskind i la que ens fa viatjar a Joc de trons.

També el món de la publicitat acostuma a buscar exteriors i espais amb personalitat pròpia que serveixin per crear el marc perfecte per al seu missatge comercial. Girona ha estat seleccionada en nombroses ocasions per al rodatge d’anuncis de tot tipus de productes que ofereixen, a vegades, una visió ben insòlita de la ciutat.  

 

Publicitat

Runaway bride

L’Ajuntament de Girona, juntament amb el Patronat Costa Brava Pirineus, ha col•laborat en la campanya digital internacional Runaway Bride Girona, protagonitzada per la instagramer i influencer gironina Khaoula Boumaaza (@AbsolutelyKhaoula).

Varilux Solutions

L'actriu Paz Vega protagonitza un anunci d'ulleres rodat a diferents localitzacions de la ciutat de Girona: la Plaça de l'Oli, la Plaça Independència, el Pati de les Magnòlies i la Plaça de la Catedral.

Golia Activ Plus guida turistica spot 2017

Anunci de carmels per la gola italians rodat a les escales de la catedral de Girona.

LG Inverter Linear Refrigerator: NatureFRESH™ Vegetable Orchestra

Anunci rodat al Mercat del Lleó i a l'Auditori de Girona.

Catalunya presenta... La ruta de l'atzar

Girona i les escales de la Pujada de Sant Domènec es converteixen en un dels protagonistes de l'anunci d'enguany de l'Agència Catalana de Turisme.

Anunci de Samsonite

Anunci de maletes de viatge Samsonite rodat a diferents localitzacions del Barri Vell de Girona.

Anunci de la marca Affinity

La productora Igloo Films S.L va rodar part de l'espot publicitari de la marca Affinity el 25 al 26 de maig de 2015 a les localitzacions del Pont de pedra, la cruïlla entre Jaume I amb Joan Maragall i la Rambla de la Llibertat.

Anunci del Range Rover Evoque rodat a Girona

L'anunci, que es titula "the scent", es va rodar a Girona el 31 d'agost i l'1 de novembre de 2013. L'anunci es de la productora Widescope Productions i es pot veure als EUA.

Anunci de Heineken

Espot publicitari de cervesa Heineken rodat a l'interior del Teatre Municipal de Girona el 31 de març de 2015. L'anunci es de la productora Vivi Film i es va poder veure a Itàlia.

Girona Cultura

Plànol de les localitzacions dels rodatges

Girona Film Office
Veure en el plànol: