Catalunya Film Commission

Guia de la producció audiovisual

Catalan Films

GIRONA PLATÓ

Les característiques urbanístiques i patrimonials de la ciutat de Girona la converteixen en un plató idoni per a espots publicitaris, sessions fotogràfiques, sèries televisives i filmacions de metratge divers. El seu extens Barri Vell és un espai excepcional que disposa d’un llegat de restes romanes, medievals i jueves. Es tracta d’un entorn dotat d’una gran personalitat, amb patis, claustres, jardins i petits comerços tradicionals que són herència d’aquest passat històric.

Sessió fotogràfica dels Germans Roca. Foto © Quim Turon   Sessió fotogràfica del Renault Koleos de Mosquitos. Foto de Girona Film Office   Rodatge del llargmetratge Dos a la Carta de Robert Bellsolà. Foto de Girona Film Office

A més, Girona té també una gran varietat de barris més moderns, amb diferents arquitectures, estructures socials i urbanístiques. És una ciutat dinàmica amb molts racons de vida quotidiana, com mercats i places, i diversos carrers comercials. Alhora, els espais verds que configuren el Parc de la Devesa i els diferents turons que encerclen la ciutat amplien el ventall de possibilitats escenogràfiques. Es tracta, doncs, d’una ciutat amb unes mides i una orografia que la fan especialment acurada per rodar o fotografiar.

Sessió fotogràfica del cotxe Smart de Image Nation S.L. Foto de Girona Film Office   Rodatge del llargmetratge La Fossa de Pere Vilà Barceló. Foto de Girona Film Office   Rodatge de l'espot publicitari de Schofferhofer de Garage Films S.L. Foto de Girona Film Office

Finalment, Girona esdevé també un espai estratègic com a centre logístic, a prop d’un territori rural i marítim de reconeguda bellesa. La ciutat es troba ben comunicada per un aeroport internacional i a una hora de distància de Barcelona i la frontera francesa.  

 

Plànol de les localitzacions dels rodatges

Girona Film Office
Veure en el plànol: