Girona

ACTUALITAT

L'alcaldessa de Girona apel·la a investigar l'origen dels aldarulls i aclarir qui en són els responsables

17/10/2019

Marta Madrenas condemna l'episodi i apunta a persones que "coneixen bé la violència urbana" i que són "desconeguts" per les entitats independentistes locals. L'Ajuntament de Girona retira provisionalment els contenidors i cubells de recollida selectiva del Barri Vell per evitar desperfectes i aldarulls.
Girona instal·larà tubs de mesura de diòxid de nitrogen en nou centres escolars de la ciutat

25/09/2019

La iniciativa, que té com a objectiu recollir dades sobre la qualitat de l'aire, forma part del projecte de ciència ciutadana Cleanair@School.
Les minideixalleries de Girona recullen 649 kg de residus els primers mesos de funcionament

27/08/2019

Es van instal·lar en dotze punts de la ciutat a mitjans del mes de maig.
L'Ajuntament de Girona instal·la minideixalleries en dotze punts de la ciutat

13/05/2019

S'hi poden dipositar residus com piles, bateries de mòbil, maquinetes d'afaitar o bombetes de baix consum.
L'Ajuntament de Girona instal·la papereres noves al Barri Vell

05/04/2019

Estan fetes d'acer corten, tenen una capacitat de 70 litres i compleixen els requisits de la normativa d'accessibilitat.
Girona posa en marxa el sistema de recollida de residus amb contenidors intel·ligents

01/04/2019

La iniciativa es porta a terme com a prova pilot en un sector de la plaça de Catalunya i afectarà prop de 170 habitatges i una vuitantena d'establiments.
L'Ajuntament de Girona instal·larà contenidors intel·ligents a un sector de la plaça de Catalunya

28/02/2019

El nou sistema de recollida de residus començarà a funcionar el mes de març.
La tercera edició del #wasteinprogress presentarà a Girona models d'èxit internacional de recollida selectiva amb pagament per generació

12/02/2019

La tercera edició de la iniciativa tindrà lloc del 6 al 8 de març al Palau de Fires. Vuit ciutats, entre les quals hi ha Seattle o Berna, explicaran al Fòrum Internacional de Residus els seus sistemes de taxa justa per a la gestió de deixalles.
L'Ajuntament de Girona col·loca cubells de sal de desgel en deu punts de la ciutat

31/01/2019

Els veïns i veïnes de Girona podran utilitzar la potassa per escampar-la en zones de vianants que estiguin glaçades.
Amb motiu de les festes de Nadal i Cap d'Any es modificaran alguns horaris de la recollida de residus

19/12/2018

Horaris especials el 24 i 31 de desembre en la recollida dels contenidors de superfície i soterrats de la ciutat de Girona, els cubells del Barri Vell i el servei de porta a porta de la Vall de Sant Daniel.

Incidències

Es retiren de forma provisional els contenidors d'escombraries i s'atura temporalment el servei de recollida selectiva amb cubells en diversos carrers del Barri Vell i del Mercadal

La mesura preventiva s’ha pres per evitar desperfectes en el material i que es puguin utilitzar per a aldarulls, i s’allargarà mentre durin les concentracions.

Recollida selectiva a Girona 2018

Girona és la ciutat de +50.000 habitants amb un millor percentatge de recollida selectiva de Catalunya i treballa per una recollida d'escombraries eficaç, tenint sempre com a prioritat la gestió ambiental i la sostenibilitat.

Girona+neta incorpora dos vehicles especials per a nevades

Aquests dos camions són polivalents i s'utilitzaran per portar a terme altres accions a la ciutat, com per exemple tasques d'actuació immediata. Les novetats més destacades són que tots dos disposaran d'una pala llevaneu i que un té tracció 4x4 i l'altre un sistema automàtic per escampar sal.

Girona + Neta

L'Ajuntament de Girona presenta la imatge de 'Girona + neta' i 7 noves màquines escombradores.

Vídeo: Girona + neta estrena vehicles

Es tracta d'un furgó hidronetejador i d'una baldejadora, destinats especialment al Barri Vell, i d'un camió cisterna d'aiguabatre i d'un vehicle netejaubicacions, destinats a la resta de la ciutat. Aquest darrer vehicle permetrà, per primer cop, netejar la superfície que hi ha sota els contenidors.