Igualtat

Notícies

Girona dóna protagonisme al Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència
08/02/2019  |  Una jornada amb ponència i taula rodona, a més de tallers i activitats científiques i tecnològiques familiars i juvenils, donaran visibilitat a aquesta celebració.
L'Ajuntament de Girona lliura la recaptació solidària de la 5a Cursa de la Dona a la Fundació Els Joncs, a Guapes i Valentes i a l'IdiBGi
18/12/2018  |  Es van recollir un total de 9.000 euros que es destinaran a les tres entitats.
L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat commemoren de forma conjunta el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
23/11/2018  |  La psicòloga especialista en violències masclistes Alba Alfageme Casanova ha estat l'encarregada de llegir el manifest conjunt.

Polítiques d'igualtat de gènere

Des de 1999 l’Ajuntament de Girona té unes polítiques explicites d’igualtat de gènere, entre homes i dones. S’han planificat a través d’un pla de gènere a cada mandat. Actualment, amb el desplegament a l’acció municipal de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, es disposa d’un Reglament de polítiques d’igualtat de gènere. En funció d’aquest, una Direcció de Gènere impulsa la transversalització de les polítiques de gènere a tota l’organització municipal, i les seves diferents àrees despleguen plans de gènere propis.

Direcció de gènere:

Marta Madrenas i Mir, alcaldessa de Girona

Eva Palau i Gil, Regidoria delegada d'Igualtat i Drets Socials de l'Àrea d'Alcaldia