Incidències

Avís informatiu sobre la xinxa del cultiu de colza

L'Ajuntament us informa que la xinxa del cultiu de colza (Nysius ericae) no es considera una plaga i no causa danys a les persones ni a la vegetació. 

Aquesta xinxa viu als camps de colza, la qual cosa, un cop segats o alterats, va a la recerca d’aliment fora del seu hàbitat natural. Aquests insectes són inofensius per a les persones i no porten associats cap malaltia o infecció, més enllà de la molèstia que pugui provocar la seva presència o la seva olor.

No cal trucar a la policia municipal. No és motiu d’alarma ni preocupació. En cas d’acumulació de xinxes recomanem per a la seva eliminació, no utilitzar plaguicides i fer ús de mitjans físics com ara: escombrat, aspiració, llançament d’aigua a pressió i, si es vol, combinat amb sabó per tal que es desprenguin més fàcilment de les superfícies on es troba.

Els serveis municipals de control de plagues faran seguiment de possibles aparicions de la plaga, però no es preveu fer una aplicació indiscriminada de productes químics al carrer per aquest motiu. De totes maneres, si ho desitgeu, podeu deixar constància de la molèstia, per tal de valorar altres tipus d’actuacions.