Espai

GRUPS PARTICIPANTS

Programa d'acompanyament artístic de l'Espai Marfà

2016-2017

Les Anxovetes

Imatge del grup

Components del grup:

Tona Gafarot, veu greu
Montse Ferrermoner, veus aguda i mitjana
Marta Pérez, veus aguda i mitjana
Salva Gallego, guitarra
Xevi Pasqual, contrabaix
Jaume Catà, percussions

  

Més informació:
www.lesanxovetes.cat

 

Les Anxovetes són un grup d’havaneres cantat íntegrament en femení. Després d’haver causat sensació amb la seva aproximació fresca i femenina al món de l’havanera, Les Anxovetes han aprofitat el seu pas pel programa d’acompanyament artístic per endinsar-se en una nova aventura: (d)ones, un espectacle íntim i recollit, de caràcter genuïnament mediterrani, compost majoritàriament per temes propis creats i cantats en clau de dona.

El grup gironí pren el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar molt més enllà i fins i tot allunyar-se’n. (d)ones reforça, revisa i amplia el seu habitual repertori de cançó marinera amb influències que beuen també del pop, el rock, el bolero o el joropo.

Bigblack Rhino

Imatge del grup

Components del grup:

Veu: Núria Mancebo
Guitarra: Gerard Brugués
Bateria: Francesc Sotillos
Teclat: Miquel Brugués
Baix: Xavier Pasqual

  

Més informació:
www.thebigblackrhino.com

 

Bigblack Rhino és una formació de rock, soul, funk i blues d'alt voltatge. Amb influències que van d’Alabama Shakes a Ben Harper i Janis Joplin.

El primer treball d’estudi “Come Back Home” (2017) està format per temes propis impregnats de música negra, passió i sobretot un estil molt particular que no deixa indiferent a ningú.

El març del 2018 es presenta el segon treball “Thougths Under The Skin”. Aquest és un disc que evoca les llums i les ombres de la societat actual, les desigualtats, l’afany per a cercar l’èxit, els estereotips, el dol… però també transmet la llum de l’amor com a eina d’acceptació cap a tot allò que ens envolta.

Clave de Sur

Imatge del grup

Components del grup:

Veu: Montse Ferrermoner
Veu i guitarra: Salva Gallego
Violí: Albert Dondarza
Baix: Jordi Ruiz “Popi”
Percussió: Núria Madí

  

Més informació:
www.clavedesur.com

 

Clave de Sur és un yin-yang musical que mescla dos universos rítmics, el mediterrani i el caribeny. Dues cares de la mateixa partitura que de vegades es fonen i de vegades es miren de lluny, però que totes dues colpegen l’ànima.

2017-2018

Biflats

Imatge del grup

  

Biflats ens proposen farra, fanfara i diversió. El grup es va idear exclusivament per cobla, però una cobla que trenca motlles, una cobla gamberra. Biflats vol ensenyar al món les particularitats del so de la cobla amb el seu espectacle sense precedents que encomana a tothom a ballar. En el seu primer disc, que ja sona a les ràdios de tot el món gràcies a formar part del World Music Charts Europe, ens proposen sons de cobla genuïns i nous. Amb un repertori de cançons pròpies, però també amb clàssics de la cultura popular catalana, descriuen el seu imaginari humorístico-rural. Donen la volta a les cançons en clau ballable, les omple d’exotisme mediterrani en alguns casos, i, en d’altres, les acosta al so dels Balcans, a l’estètica de les fanfàrries o les Brass Band de l’Europa de l’Est. Després del gran èxit del seu primer disc "Catalan Fanfare!", els Biflats estrenen nous temes i un renovat espectacle, dirigit pel dramaturg Martí Torras (La Pegatina, Love of Lesbian, Els Catarres…). Biflats és World Music Made in Catalonia.

Components del grup:

Veu: Marcel Dalmau
Veu, clarinet i tenora: Xavi Pendón
Veu i percussió: Edgar Massegú
Veu i trompeta: Raül Gallego
Veu i trompeta: Jordi Sacristan
Flabiol: Joan Gómez
Tible: Jordi Casas
Tenora: Ferran Miàs
Trombó: Miquel Vilarrasa
Fiscorn: Eduard Prats
Bombardí: Oscar Bas
Tuba: Moisès Hidalgo
Contrabaix: Pep Sànchez
Bateria: Pep Solà

  

Més informació:
www.biflats.cat

 

David Mauricio

Imatge del grup

Components del grup:

David Mauricio (Guitarra elèctrica, acústica i veu)
Apel·les Carod (Violí, mandolina i veus)
Miquel Biarnés (Bateria i veus)
Jordi Ruiz (Baix elèctric)

  

Més informació:
► David Mauricio: dmaurf@gmail.com
www.facebook.com/davidmauriciomusic

 

"Ocells perduts" és el disc de debut d’en David Mauricio. El pop d'autor s'omple de sonoritats acústiques en un treball on hi conviuen la base d'una banda de pop rock, amb els colors més "folkies" de la mandolina, el violí o el banjo. Sota la producció d’en Vic Moliner (Clara Peya, Verd i Blau, Pau Brugada,...) i amb músics com Apel·les Carod, Miquel Biarnés o Santi Careta, David Mauricio ens presenta dotze cançons nascudes de la veritat d'un mateix, de la contradicció i de la convicció, de la petita metamorfosi del dia a dia.

Howlin'Dogs

Imatge del grup

Components del grup:

Veu: Esteve Saguer “Smoking Bambino”
Guitarra i banjo: Enric Teruel
Guitarra: Luís Figueras
Baix: Jordi Ruíz
Bateria: Francesc Sotillos “Cheka”

  

Més informació:
howlindogs.band@gmail.com
www.thehowlindogs.com

 

A partir de les recerques dels musicòlegs John i Alan Lomax, la banda rescata els textos de les Work Songs, cançons de treball entonades per la comunitat afroamericana des del segle XVII fins als anys 70, i els trasllada a l'actualitat musical del moment. Una proposta que recorre el blues, el folk, el rock, i la música alternativa. Melodies d’esperança pels qui es veuen privats de llibertat.
L’any 2017 publiquen el seu segon disc Howlin’ Dogs II amb molt bona acceptació i critica per part dels mitjans de comunicació i premsa especialitzada. L’àlbum es col·loca entre els 25 millors discos de Catalunya de 2017 segons la revista Mondo Sonoro Catalunya i entre els 10 primers a Girona, segons El Punt Diari.