Emociona't

CAVALCADA DE REIS

Dissabte 5 de gener de 2019

El campament dels tres Reis 

Els tres Reis arriben a Girona una estona abans de la cavalcada per instal·lar el seu campament als Jardins de les Pedreres. L'objectiu de fer-ho així és doble: d'una banda, els Reis tenen l'oportunitat de conèixer millor la ciutat; d'altra, els nens i les nenes de Girona els poden veure d'una manera més directa i natural, sense l'ordre necessari que imposa la desfilada.

Campament reial als Jardins de les Pedreres de 16 a 18 h aproximadament.

Imatge dels 3 ReisPrecavalcada A 
A partir de les 16 h

RECORREGUT:
Centre Cultural La Mercè, carrer de l’Auriga, carrer Nou del Teatre, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l’Oli, carrer de la Cort Reial, carrer de l’Argenteria, pont de Sant Agustí, plaça de la Independència, carrer de Santa Clara, pont de Pedra (punt de trobada de les precavalcades al principi de la Rambla).
 

Precavalcada B - A partir de les 16 h

RECORREGUT:
Centre Cultural La Mercè, carrer de l’Auriga, carrer Nou del Teatre, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l’Oli, carrer de la Cort Reial, carrer de l’Argenteria, Rambla de la Llibertat, pont de Pedra (punt de trobada de les precavalcades al principi de la Rambla).
 

Cavalcada de Reis - 18 h

Obren la cavalcada els heralds de Girona a cavall, juntament amb el porrer i l’àliga. Tot seguit desfilen els tres missatgers cadascun dels quals porta l’escut d’un dels reis. Darrere seu, vénen els músics que donen pas a la carrossa dels magistrats, que són els que llegeixen les cartes que els han portat els carters i els secretaris dels carrers. I, a continuació, desfilen, una darrere l’altra, les tres comitives dels reis per aquest ordre: la comitiva del rei blanc, la del rei ros i, finalment, la del rei negre.

RECORREGUT:
Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient baixaran a peu des del campament reial dels Jardins de les Pedreres a les 18 h i passaran pel passeig Fora Muralla, pujada de les Pedreres, carrer del Carme, passera de l’Alferes Huarte fins al passeig del General Mendoza.

Un cop allà, a les 18.30 h començarà la cavalcada des del passeig del General Mendoza i passaran pel carrer d’Ultònia, carrer del Migdia, travessaran el carrer de la Creu fins al nou tram al carrer Emili Grahit, carrer de Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi.

Aproximadament a les 20 h pregó dels Reis d’Orient a la plaça del Vi (interpretat en llengua de signes per l’Associació Gironina de Sords). Durant el pregó dels Reis a la plaça del Vi hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

Durant tot el dia 5 de gener les Muralles de Girona estaran tancades al públic, i la passera de l’Alferes Huarte estarà tancada a partir del migdia.

Organitza: ASSOCIACIÓ DE JESÚS CRUCIFICAT - MANAIES DE GIRONA

CONSELLS DE SEGURETAT

Consells per visitar el campament

  • La mainada cal que vingui acompanyada dels adults i que aquests els agafin de la mà.
  • És important respectar la feina que fa cadascun dels personatges del campament i no interferir en la seva activitat.
  • Cal seguir el circuit marcat i les recomanacions que donen els organitzadors del campament.

Consells per veure la cavalcada

  • Cal que els infants vagin a esperar els Reis amb els fanalets i la cançó ben apresa.
  • És important respectar els consells dels agents municipals o dels organitzadors de la cavalcada a l’hora de triar un lloc per veure la cavalcada.
  • Durant la cavalcada, tothom cantarà la cançó ben fort.
  • Per seguretat, cal no apropar-se a les carrosses ni als cavalls més enllà dels límits permesos.
  • Els reis i els patges tenen caramels per a tothom i, per tant, no cal envair el carrer ni córrer darrere les carrosses per aconseguir-ne.

 

Plànol del recorregut de la Cavalcada de Reis

 

 

Els Reis Mags d'Orient arriben a Girona!

Ses majestats els Reis Mags d'orient han arribat aquesta tarda a Girona omplin els carrers de gom a gom amb centenars de nens i nenes que han sortit a rebre'ls.

  

Visca els tres Reis

Visca els tres Reis de l'Orient,
que porten coses a tota la gent.

Una botifarra per a la meva mare
i un got de vi per al meu padrí.

Un tall de coca per a la meva boca
i un tros de pa per al meu germà. 

_______________________________
Música i lletra: Popular catalana
Arranjament: Jordi Tonietti
Extreta del CD Cançons de Nadal
per cantar tot l’any
Per gentilesa de www.jorditonietti.com

  

Tió, Tió

Tió, Tió, caga torró
d’avellana i de pinyó;
si no vols cagar
et daré un cop de bastó.

_______________________________
Música i lletra: Popular catalana
Arranjament: Jordi Tonietti
Extreta del CD Cançons de Nadal
per cantar tot l’any
Per gentilesa de www.jorditonietti.com