Notícies i comunicats

28/11/2012

L'Auditori de Girona ja té la seva orquestra

Després de les proves de selecció realitzades al llarg de les últimes setmanes, la Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG) ja compta amb un elenc de joves músics de les comarques de Girona i de la resta de Catalunya

Font: Ajuntament de Girona

La Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG) ja és una realitat. Després d’un període de selecció ja té la seva pròpia formació d’instrumentistes. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Girona i de la Fundació Auditori Palau de Congressos, pretén ser una plataforma formativa i professionalitzadora pels joves intèrprets de Girona i comarques. La JOAG és una orquestra de nova creació formada per joves músics i pretén contribuir a la promoció dels joves talents.

La JOAG serà d’ara en endavant l'orquestra resident de l'Auditori de Girona, on tindrà la seva seu permanent i estable, i promourà la professionalització dels joves intèrprets, facilitant la seva inserció laboral en el món de la música a través del treball amb directors i intèrprets de prestigi, tot plegat en un marc geogràficament proper.

A la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha recordat que “la suma dels recursos genera un efecte multiplicador que té com a objectiu donar sortida al talent dels joves músics” fent una al·lusió al treball conjunt entre l’Ajuntament, Auditori, ’Orquestra de Cadaqués, l’Associació Galligants i el Conservatori de Música de Girona. D’altra banda, Josep Bracero, en representació de l’Orquestra Athenea, ha declarat que “ens fa molta il·lusicó donar una empenta als joves músics” i finalment, Lluís Caballeria, director titular de l’Orquestra del Conservatori de Girona, ha posat en relleu “la gran aportació de mitjans estructurals” que suposarà aquesta iniciativa.

Aquest nou projecte presta una especial atenció i dedicació al model pedagògic integral de formació musical i té un marcat caràcter social i d’inclusió a través de la creació de llaços entre els joves intèrprets i el món professional, així com també amb d’altres joves en la seva mateixa situació. La JOAG té com a principis de la seva acció musical: l’excel·lència en el treball, la professionalització i la identitat.

A més l’estructuració del treball en projectes, permet una gran versatilitat a la formació que, d’aquesta manera, es pot acostar a les necessitats dels futurs professionals que comprenen des del conjunt de vents o l’orquestra de corda, fins a les formacions simfòniques,

Com a objectius de treball, la JOAG produirà un concert anual que s'interpretarà a l'Auditori sota la direcció artística d'una figura nacional i/o internacional, així com també una petita gira. El concert de presentació de la JOAG serà el dissabte 8 de desembre a les 21 hores a la Sala Montsalvatge de l'Auditori, sota la direcció artística del Quartet Casals, assistit en la secció de vents per Dolors Chiralt, membre de l’OBC.

La Jove Orquestra Auditori de Girona és un projecte pedagògic impulsat per l’Ajuntament de Girona i la Fundació Auditori Palau de Congressos, que també compta amb la col·laboració de l’Orquestra de Cadaqués, l’Associació de Galligants i el Conservatori de Música de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)