Notícies i comunicats

07/12/2012

Un projecte gironí nominat pels Premis Dansacat

Dansapar 2011 neix de la voluntat de l'Associació Dans_On d'apropar la dansa a un tipus de públic no habitual d'aquest art escènic

Dansapart ha estat nominat a la categoria "Dansa i societat" dels Premis Dansacat organitzats per l'APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya).

Dansapar 2011 és un projecte que neix de la voluntat de l’Associació Dans_On d’apropar la dansa a un tipus de públic no habitual d’aquest art escènic.

La primera experiència va tenir lloc l’any 2010 i va ser enfocada com una intervenció artística en els comerços del Barri Vell de Girona. La segona edició, celebrada a l’octubre de 2011, va ampliar els seus objectius socials tot involucrant els veïns de Font de la Pòlvora.

Al recorregut pels aparadors de la zona comercial de la ciutat s’hi van sumar veïns d’aquest barri marginal de la ciutat amb població bàsicament gitana que van ser convidats a participar amb el seu art. També es va realitzar un recorregut específic pel barri on es podien veure manifestacions conjuntes entre la cultura gitana (cistelleria, doma de cavall, perruqueria, cante, ball, palmas, cajón…) i la dansa contemporània i aèria.

Aquesta iniciativa ha treballat per posar les bases d’un diàleg cultural entre diverses tradicions.

A l'enllaç s'explica i es mostra el projecte. Si us agrada, podeu votar-lo fins al 16 de desembre.

 

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)