Notícies i comunicats

11/12/2013

L'Espai Marfà programa 21 activitats durant el 1r semestre de 2013

El Marfà Rock! i el 360 Fest, són les activitats estrella dedicades a la participació dels més grans i dels més joves.

L’Espai Marfà continua focalitzant activitats especialment dirigides als músics, professionals i amateurs, entitats i professionals de l’educació musical amb l’objectiu de proporcionar eines per a un sector en continua evolució amb activitats complementàries a les formacions reglades de la ciutat. L’Espai Marfà posa també l’accent en la creació de nous públics, amb activitats dirigides a fer gaudir de la pràctica musical a la ciutadania i promoure l’interès per unes pràctiques musicals, riques i diverses.

L’Espai Marfà, programa un total de 21 activitats el primer semestre de 2013 conjuntament amb altres agents indispensables del sector de la música moderna del territori com són: la Casa de la Música Salt – Girona i la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona.

Pel que fa a les activitats destinades a la gestió integral de projectes musicals s’han programat una sèrie d’activitats entre les que destaquen: un taller de construcció de pàgines webs per l’autogestió dels projectes musicals, la formació en marc legal, els projectes de subvencions i la producció tècnica de grups de música.

Amb la col·laboració d’EUMES i el Sunset Jazz Club s’han programat divereses Masterclasses: Masterclass de tècniques de DJ’s, de música i cinema i dedicades a l’interpretació i improvització al voltant del jazz.

Am col·laboració amb el BMF s’han programat dues activitats: una masterclass dedicada a la interpretació de teclats en música afroamericana i tallers participatius de Lindy Hop.
L’any de funcionament ha permès recollir i donar resposta a demandes de professionals, en aquest cas de professionals de l’educació musical amb un curs: “How is Made” dedicat a l’elaboració de materials didàctics propis.

Pel que fa al suport a les entitats es continuen organitzant les formacions orientades a l’autoorganització i producció de concerts.

Un punt important que marca de manera definitiva l’Espai Marfà és l’entrada en funcionament dels bucs d’assaig el proper gener de 2013. Per acompanyar adequadament als usuaris en la posada en funcionament de l’equipament dels bucs d’assaig i l’estudi s’han preparat una sèrie de tallers de capacitació tècnica. Al llarg del semestre s’organitazaran grups a demanda per tal de formar als interessats.

El tret més significatiu d’aquesta programació és l’accent en la creació de nous públics amb activitats de participació ciutadana dirigides a un ventall ampli de públics: En aquest línia destaquen dues activitats: 
 

MARFÀ ROCK!
Inspirat en el programa Casal Rock de TV3, el projecte proposa viure un repte musical i vital per fer gaudir de la pràctica musical a la gent gran.
 

GIRONA 360fest
És el festival de música dels instituts de secundària de Girona. Amb l’objectiu de fomentar que els més joves integrin la creació i consum cultural en una pràctica habitual.


Totes les activitats organitzades des de l’Espai Marfà i els concerts programats des de l’Auditori de Girona participen d’un projecte comú amb el repte de fer de Girona un motor creatiu i una referència ineludible de la creació musical i de l’escena catalana.
 

Espai Marfà
C. de Baix, 2 - 17006 Girona
Tel.: 972 010 009 - espaimarfa@ajgirona.cat

ORGANITZA: Espai Marfà / Secció de Joventut – Ajuntament de Girona / Casa de la Música Salt - Girona

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)