Notícies i comunicats

31/12/2012

300 joves del Centre Europeu d'Estudiants Jueus visiten avui Girona

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha donat la benvinguda als joves d'edats compreses entre els 18 i 35 anys i que provenen de diversos continents.

Font: Ajuntament de Girona

Uns 300 joves membres del Centre Europeu d'Estudiants Jueus (fundació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les) que celebren una trobada internacional aquests dies a Barcelona, visitaran al llarg del dia d’avui Girona.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, els ha donat aquest matí la benvinguda a la ciutat, en un acte celebrat al Teatre Municipal. El grup de joves, que passaran el dia d’avui descobrint la ciutat, tot el seu patrimoni i la història jueva, tenen entre 18 i 35 anys i provenen de diferents països com: Bèlgica, Anglaterra, Holanda, França, Ucraïna, Romania, Lituània, Itàlia, Suècia, Hongria, Dinamarca, Estats Units, Canadà, Austràlia, Israel, Marroc, Congo i Sud-àfrica.

L’alcalde acompanyat per la directora del Patronat del Call, Assumpció Hosta, ha animat als joves a conèixer la ciutat, que ha definit com “un dels tresors de Catalunya”. Puigdemont també ha posat en relleu “la forta connexió espiritual de Girona” amb la història i la cultura jueva i ha emplaçat el grup a difondre el nom de Girona entre tots els seus familiars i amics. Un cop ha finalitzat l’acte de recepció, la comitiva s’ha separat en diversos grups i han iniciat les visites guiades al Museu d’Història dels Jueus, el call i per la ciutat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)