Notícies i comunicats

29/01/2013

Crida a la responsabilitat per l'aprovació dels pressupost municipal per l'any 2013

La regidora d'Hisenda i Règim Interior, Ma Àngels Planas, remarca durant la presentació del pressupost per aquest 2013 la importància d'aprovar els pressupostos en benefici de la ciutadania.

Font: Ajuntament de Girona

“És important recordar què significa per a la ciutat no aprovar uns pressupostos” ha manifestat la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Ma Àngels Planas, aquesta tarda en motiu de la presentació del pressupost municipal per aquest 2013. En aquest sentit Ma Àngels Planas ha volgut remarcar la idea que “tots els ingressos que s’obtinguin hauran d’anar (en el cas que no s’aprovessin) a reduir crèdit, fet que impossibilitaria poder invertir a la ciutat”, per aquest motiu ha emplaçat a tots els grups polítics a “actuar amb responsabilitat” al proper ple ordinari de l’onze de febrer.

La regidora Planas ha explicat també que durant aquests dies s’està reunint amb els diferents grups municipals per exposar-los els principals eixos del pressupost, trobades que ha coincidit a valorar com a “cordials” i que pretenen apropar les posicions. Com a novetat respecte anteriors negociacions, Planas he avançat que en els propers dies l’equip de govern es reunirà amb les associacions de diferents barris per tal d’exposar-los també les principals línies de treball.

A la roda de premsa celebrada aquesta tarda i que ha servit per aprofundir en els detalls del pressupost, s’ha destacat a nivell d’ingressos l’augment de l’aportació de l’Estat (increment de 2.300.000 €) i a la banda de despeses la disminució de 275.000 € en l’apartat de personal, producte de la congelació salarial, la no publicació d’oferta pública, l’amortització de les places de plantilla i la eliminació dels plans de pensions. També, amb la idea “d’enfortir la cohesió social, incrementant les polítiques que persegueixen aquest objectiu”, amb paraules de la regidora, s’ha incrementat amb 600.000 € la partida de la regidoria de Serveis Socials, diners que es destinaran a ajudes econòmiques a les persones amb necessitat, el Centre de Distribució d’Aliments (100.000 €) i a la Sopa (108.000 €). En l’àmbit d’Ocupació i Empresa s’ha previst una partida de 1.400.000 € d’una subvenció demanada per promoure polítiques d’ocupació i formació que generaran un impacte directe sobre 625 persones. Finalment, s’ha detallat que l’anunci de l’augment d’un 12,65% de la partida de Joventut anirà destinada integrament al programa De Vacances.

Com a últim punt tractat, Ma Àngels Planas ha posat en valor el fet que el govern municipal hagi decidit destinar a inversions tot l’estalvi de despesa corrent aconseguit, que suposen 840.669 € que se sumen als 5.000.000 € ja previstos. L’any passat s’hi varen destinar també 750.000 € provinents de l’estalvi de despesa corrent.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)