Notícies i comunicats

28/02/2013

Dos detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força

Els lladres havien saltat el mur per entrar a una casa de Campdorà.

La Policia Municipal de Girona va detenir, la tarda de dimarts, Joaquin RA, de 53 anys d’edat i Francisco Daniel RG, de 27 anys d’edat, ambdós amb domicili a Girona com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
A mig matí d’ahir, gràcies a la col·laboració ciutadana, els guàrdies de barri de la zona de Pont Major i Taialà, que estaven realitzant tasques de vigilància i seguretat al barri de Pont Major van saber que dos homes havien saltat el mur d’una casa de Campdorà i havien accedit a l’interior. Immediatament van donar avís a la Central de Coordinació Policial, que en tractar-se d’una alerta per un suposat robatori a l’interior d’un domicili, van comissionar també efectius de la secció de motoristes.
Un cop al lloc, els agents van observar una aparent tranquil·litat a l’interior del recinte i de l’habitatge, per la qual cosa van iniciar una recerca pels voltants. Minuts més tard la recerca va donar resultats positius ja que els policies van trobar dos homes, que coincidien plenament amb la descripció facilitada per els testimonis, que portaven dues bosses de plàstic negre.
Mentre els agents identificaven els dos homes, una altra unitat va escorcollar el contingut les bosses de plàstic. Durant l’escorcoll van trobar un seguit d’objectes dels quals els sospitosos no van saber explicar-ne la procedència.
Per tot plegat els agents van detenir Joaquin RA, de qui consten altres antecedents i Francisco Daniel RG, de qui no consten antecedents, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
Cal destacar que la ràpida col·laboració ciutadana, va ser clau per impedir que el robatori es perpetrés a l’interior del domicili ja que, presumiblement, l’alerta va facilitar que els detinguts tan sols tinguessin temps d’accedir al pati de l’habitatge.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)