Notícies i comunicats

28/02/2013

Girona, ciutat de festivals

L'Ajuntament de Girona edita una guia que posa en relleu la importància dels esdeveniments musicals a la ciutat.

Girona reivindica la seva capitalitat com a ciutat de la música. Així ho demostra la celebració de la gala de lliurament dels XV Premis Enderrock, que enguany es portarà a terme al Teatre Municipal de Girona el proper 7 de març. Per evidenciar aquesta aposta per l’activitat i la difusió musical, s’ha editat una guia anual amb la informació dels principals festivals que se celebren a Girona, que es distribuirà per la ciutat i la seva rodalia. L’edició d’aquesta guia també vol posar de manifest el suport a un nou model de col·laboració pública i privada amb la finalitat d’aconseguir una millor eficiència en la gestió cultural i en la recerca de nous públics.

La regidora de Turisme i Comerç i presidenta del Comitè Executiu de l’Auditori de Girona, Coralí Cunyat, ha posat èmfasi en la “rellevància que es vol donar a la marca Festivals de Girona”. “La voluntat del govern de la ciutat és que la cultura esdevingui un puntal estratègic per a la promoció de la ciutat i, en conseqüència, com a pol d’atracció de visitants i eix de reactivació econòmica”, ha afegit la regidora.

La diversitat d’aquest recull de festivals aplega des de les propostes més clàssiques, com el cicle d’Ibercàmera o les Nits de Clàssica, fins a les més arriscades i juvenils, com el Milestone Project o el Festival In-somni. Però també són destacables les activitats de temàtiques més especialitzades, com el Black Music Festival, el Festival A Cappella, el Festival de Jazz o el Festival de Guitarra. Propostes que, d’altra banda, han anat fidelitzant un públic cada vegada més nombrós i exigent. Finalment, enguany també s’ha d’incloure un nou festival dins d’aquest panorama: el Festival Strenes. Es tracta d’un esdeveniment que oferirà en primícia les actuacions d’artistes catalans i que vol ser el referent de la música feta al nostre país. Un seguit de propostes dirigides a tots els públics, edats i gustos, que destaquen per la seva excel·lència i qualitat, i que consoliden la ciutat de Girona com a capital de la música. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)