Notícies i comunicats

23/04/2013

El Festival Strenes supera totes les expectatives amb una mitjana d'ocupació del 75,2 %

Gairebé 9.000 persones avalen l'èxit de la primera edició del festival

Strenes

El festival STRENES tanca la seva primera edició amb una ocupació mitjana del 75,2%. Prop de 9.000 espectadors avalen aquest nou concepte de festival de música. 6.865 espectadors han assistit als concerts de pagament i prop de 2.000 han assistit a les presentacions prèvies i a l'apartat de concerts gratuïts del festival, que han superat totes les expectatives.

Donat el context de crisis que s'està vivint i que les primeres edicions dels festivals són les més complicades, des de l'organització d'STRENES mostrem una gran satisfacció per l'èxit assolit, que ha superat totes les expectatives.

Aquest èxit ha estat possible per diverses raons:
- La implicació de la professió: Artistes i empreses de management participants han col·laborat en tots els actes previs i durant el festival.
- El suport del potent teixit cultural gironí: La complicitat de les entitats culturals gironines que han donat suport públic sumant-se a les diferents activitats del festival.
- El vincle artista-públic: Volem agrair al públic la confiança en el festival i la bona acollida d'aquest nou format de presentació d'estrenes musicals inspirades en els festivals de cinema. El vincle artista-públic ha quedat palès en les llargues ovacions que han viscut la major part dels concerts del festival i en les reaccions posteriors a nivell d'Internet i xarxes socials.
- El suport dels mitjans de comunicació: La gran cobertura del festival per part dels mitjans també ha estat de gran ajuda per l’èxit d’aquesta primera edició.

S'ha penjat el cartell de "No hi ha entrades" a les presentacions d’Els Catarres, Orchestra Fireluche, Blaumut, Andreu Rifé, El Petit de Cal Eril i Joana Serrat i gairebé han exhaurit les entrades, Love of Lesbian i Lax’n’Busto. Els concerts gratuïts que s’han programat al Context, Jardins de la Mercè, El Cercle i la seu d’Omnium Gironès, han fet que els locals quedessin petits.

Després d’haver mostrat el potencial del festival STRENES ara cal reflexionar sobre el futur del certamen. En els propers mesos, totes les parts implicades es reuniran per fer les valoracions oportunes i dissenyar el festival STRENES del futur. Des de PromoArtsMusic, empresa organitzadora del festival, es treballarà perque STRENES es consolidi com el referent de les estrenes musicals dels artistes catalans que marcaran la temporada.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)