Notícies i comunicats

26/04/2013

Diumenge 5 de maig, Girona es convertirà en la capital de l'atletisme popular català

El carrer Barcelona, davant de Girocentre, lloc de sortida i arribada de la 9a Mitja Marató Ciutat de Girona, 17a Cursa popular i 8a Minicursa.

Font: Ajuntament de Girona

Arribar als 3.500 participants i convertir la ciutat en la capital catalana de l’atletisme popular són els dos principals objectius de l’Ajuntament de Girona i El Corte Inglés a l’hora de convocar unes noves edicions de la Mitja Marató i de la Cursa Popular Ciutat de Girona. Diumenge 5 de maig, a partir de les 9.00 h del matí, les minicurses infantils donaran el tret de sortida d’una magnífica jornada esportiva oberta a tothom. La 19a Mitja Marató i la 17a Cursa Popular, aquesta última, gratuïta, volen fomentar un any més la pràctica esportiva entre la població gironina.

Les inscripcions per a les dues proves ja es poden fer a l’estand situat a la planta baixa de Girocentre, i es tancaran el 3 de maig, a les 21.00 hores. Tant per a la Mitja Marató com per a la Cursa Popular, les inscripcions per Internet (www.girona.cat/curses_girona) es tanquen dijous 2 de maig a les 13.00 hores. El preu de la inscripció per a la Mitja Marató, prova homologada per la Federació Catalana d’Atletisme, és de 16 €. Aquest any, els guanyadors masculí i femení de la Mitja Marató obtindran 500 €, el segon i la segona classificada, 300 €, i els tercers classificats, 180 €. A més, els organitzadors atorgaran un premi de 150 € per al primer atleta local i hi haurà un bo de 300 € en cas que el primer home o dona rebaixi els rècords de la prova. L’organització xifra en uns 700 atletes l’objectiu de participació de l’edició 2013 d’aquesta mitja.

La dissetena edició de la Cursa Popular Ciutat de Girona, la més popular, també ja és a punt. Aquest any vol aplegar prop de 3.000 atletes, que hauran de córrer per un nou i atractiu circuit urbà de 10 quilòmetres pels principals carrers gironins, a partir de les 9.35 hores del diumenge 5 de maig. Per primera vegada en la història de la prova, tant la sortida com l’arribada es farà al carrer Barcelona.

La cursa per als més menuts, la vuitena Minicursa, consta de quatre categories i també estrena circuits: barrufets (nascuts entre el 2007 i el 2009), prebenjamins (nascuts el 2005 i el 2006), benjamins (nascuts el 2003 i 2004) i alevins (nascuts el 2001 i el 2002). La de benjamins i alevins, de 1.000 metres de recorregut, s’iniciarà a les 9.00 hores, mentre que a les 9.15 començarà la de prebenjamins i cinc minuts més tard, a les 9.20 h, la dels més petits, els barrufets. La distància d’aquestes dues darreres categories és de 500 i 250 metres, respectivament, i totes les inscripcions per a la Cursa Popular són gratuïtes. A més, El Corte Inglés obsequiarà tots els participants amb un val descompte de 12 €.

A banda de l'Ajuntament de Girona i El Corte Inglés, en totes les tasques d’organització hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Esportiu del Gironès, el Club Atletisme Girona i el GEiEG. Per arribar a les 3.500 persones entre totes les proves, els organitzadors reforcen els atractius de la Cursa Popular amb premis especials per a les escoles de Primària i Secundària que tinguin més participants.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)