Notícies i comunicats

19/04/2013

Es presenta l'oferta de casals d'estiu de l'Ajuntament de Girona

Les inscripcions es podran fer a partir del 22 d'abril.

L’Ajuntament de Girona vol assegurar que durant el període d’estiu tots els infants i joves de la ciutat tenen l’oportunitat de participar en activitats d’estiu amb valor educatiu. Amb aquesta finalitat, i en el marc d’un programa municipal, promou i dóna suport a un conjunt d’activitats d’esport i de lleure organitzades per entitats diverses de la ciutat. Es tracta d’un total de 40 propostes que es podran fer durant els mesos de juny, juliol i agost. Aquest suport ha de permetre que els infants i joves de Girona tinguin prop de casa una oferta d’activitats que l’Ajuntament garanteix que té les condicions de qualitat adequades.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, explica que "les activitats d’estiu permeten als infants i joves de Girona fer una activitat amb contingut educatiu prop de casa seva. En els casals, campus esportius i tallers, els infants i els joves poden divertir-se i aprendre en un context d’interrelació amb nous companys, diferents dels de la resta de l’any". L’oferta d’activitats que fa l’Ajuntament de Girona respon sobretot a una demanda social per permetre fer més compatibles els horaris laborals de les mares i els pares amb la imprescindible atenció als seus fills i filles durant el període de vacances escolars.

Els casals estan organitzats per una vintena d’entitats i associacions molt diverses de la ciutat: entitats d’esplai, clubs esportius, associacions de pares i mares, agrupaments escoltes, parròquies, etc. Per a l’Ajuntament de Girona el més important és que en les finalitats de les associacions que es volen acollir al programa es tinguin en compte els criteris d’accessibilitat i qualitat que marca l’Ajuntament.

Les inscripcions a aquestes activitats, així com la consulta dels diferents casals, es podran fer a través del web municipal www.girona.cat/lleure. A partir del dia 22 d’abril s’obrirà un període de preinscripcions i, un cop acabat aquest període, es farà un sorteig en aquelles activitats on el nombre de preinscripcions superi les places disponibles.

Com a novetat, aquest any s’ha convocat un concurs per escollir el cartell que anuncia l’oferta d’activitats d’estiu incloses al programa municipal. La guanyadora del concurs ha estat Judit Iglesias i Ferrer. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)