Notícies i comunicats

24/05/2013

Projecte Rossinyol 2012-2013

Projecte Rossinyol. Festa de cloenda , divendres 24 de maig a les 18h al Centre Cultural la Mercè

Imatge del web del Projecte Rossinyol

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor/a, acompanya al llarg del curs , a un alumne/a d’un institut o d’una escola de Girona.

Aquest projecte es desplega gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els enllaços territorials dels diferents agents implicats (LIC 's , tècnics d’immigració, treballadors socials, tècnics d’educació, responsable de centre educatiu –tutor, tutor de l’aula d’acollida, mestre,etc).

Enguany, el projecte ha ampliat el seu radi d’acció i s’ha desenvolupat a quatre barris de la ciutat: al barri de Pont Major (Escola Carme Auguet), al barri de Sant Narcís i Santa Eugènia (Escola Dalmau Carles, Escola Santa Eugènia i Escola Bell-lloc), al barri Vell (Institut Jaume Vicens Vives) i al barri de Palau (Institut Montilivi). Hi han participat un total de 40 alumnes: 20 estudiants de la UdG i 20 estudiants d’educació primària i secundària.

Durant 6 mesos mentors/es i mentorats/des han viscut una experiència significativa, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri...per molts ha estat com tenir un germà gran o un germà petit amb qui poder compartir, confiar i sentir-se recolzat. Han estat 6 mesos intensos d’emocions i experiències. Les podreu veure aquí: Link DVD Rossinyol

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)