Notícies i comunicats

24/05/2013

Kenneth Russo i PulpoPop posen so a la ciutat de Girona

Presentació de la primera audioguia musical d'una ciutat feta a Europa

Font: Ajuntament de Girona

Aquest divendres 24 de maig a l’espai del Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar s'han presentat les aplicacions GRpop i GRmp3, dues audioguies de la ciutat de Girona. Es tracta de dues aplicacions gratuïtes (per a Android i iOs/iPhone): l’una, GRpop, amb continguts del grup musical Pulpopop i l’altra, GRmp3 amb d’altres registres sonors.

L’aplicació GRpop és una nova forma de consumir àudio, una experiència de diàleg entre lloc específic i continguts. Són 18 cançons que es poden descarregar durant el recorregut que l’usuari es marqui per Girona. Uns temes que Pulpopop ha compost pensant en la ciutat amb lletres que fan referència a cadascun dels llocs més emblemàtics. Un itinerari que transforma la relació entre el paisatge i el “turista cultural” a partir de la idea de continguts d’àudio geolocalitzats en temps real. En paral·lel, s’ha produït un CD comercial dels mateixos temes per als consumidors que no disposen de smartphone i que volen gaudir de l’experiència en una altra modalitat més contemplativa. Així mateix, es treballa en la creació d’un recurs educatiu adaptat a l’aplicació.

Pel que fa a GRmp3, els seus continguts constitueixen una proposta sonora més experimental. Inicialment hi trobem poemes de Carles Turat, Anna Perera i Esther Fabrellas, pensats i creats sota els criteris de geolocalització, no obstant això és el tret de sortida per a una futura plataforma de difusió per a joves creadors sonors, per a la qual més endavant s’obrirà una futura convocatòria pública.
Ambdues aplicacions es poden descarregar en l’espai expositiu del Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar a través de codis QR (amb les paraules clau GRPop i/o GRmp3 es pot descarregar des de les plataformes pertinents).

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)