Notícies i comunicats

24/05/2013

L'alcalde de Girona rep una comitiva de la ciutat agermanada d'Albi

Carles Puigdemont i la tinent d'alcalde Stéphanie Guiraud-Chaumeil coincideixen a assegurar que l'agermanament és una oportunitat per a les dues ciutats

Font: Ajuntament de Girona

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha rebut aquest matí una comitiva de representants d'institucions i organismes de la ciutat agermanada d'Albi, encapçalada per la regidora adjunta a l'Alcaldia d'Albi Stéphanie Guiraud-Chaumeil. Girona i Albi estan agermanades des de 1985.

Puigdemont ha posat èmfasi en les "motivacions comunes" de les dues ciutats en relació amb l'Euroregió i ha manifestat la voluntat de l'equip de govern de Girona d'enriquir les relacions entre els dos municipis. "És un bon moment per anar més enllà en les relacions entre Girona i Albi", ha destacat.

Per la seva banda, Giraud-Chaumeil ha ressaltat que l'objectiu de la ciutat de l'Albi és "reforçar els lligams" amb Girona i "aprofitar les singularitats de les dues ciutats per tal d'establir possibles projectes transfronterers en el marc social, econòmic o turístic".

Durant la seva estada a la ciutat, la comitiva de la ciutat d'Albi ha visitat les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, el Campus de Montilivi i el Rectorat de la mateixa universitat, la Cambra de Comerç de Girona, la Casa Masó, el Museu d'Història de Girona, el Museu d'Història dels Jueus, el Teatre Municipal, la Catedral de Girona i el Tresor de la Catedral.

A més de Guiraud-Chaumeil, la comitiva estava formada per la responsable de promoció territorial de l'Ajuntament d'Albi, Eugénie Durand; per la presidenta de l'Oficina de Turisme d'Albi, Jacqueline Matha; pel director de la Scène Nationale d'Albi, Pascal Paris; pel representant de l'Ecole des Mines d'Albi, Jean-José Orteu, i per la representant del Club des Partenaires du Musée Toulouse-Lautrec, France Gerbal-Medalle.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)