Notícies i comunicats

15/09/2014

Girona posa en funcionament una aplicació gratuïta per pagar les zones blaves i verdes des del mòbil

La iniciativa incorpora un sistema per compartir tiquets amb temps sobrant amb altres usuaris

Font: Ajuntament de Girona

Girona ha posat en funcionament una aplicació per a dispositius mòbils des de la qual es podrà pagar la zona blava i la zona verda d’aparcament de la ciutat. Des d’avui, els usuaris tindran a la seva disposició l’eina gratuïta e-park, a través de la qual podran fer efectiu el pagament del tiquet i el podran renovar sense necessitat de desplaçar-se físicament al lloc on tenen estacionat el vehicle.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha destacat que es tracta d’una “nova tecnologia” que fa un pas més en “l’aposta de Girona per la ciutat intel·ligent” i que s’afegeix a altres iniciatives d’integració de les noves tecnologies en el transport, com la informació en temps real de l’hora d’arribada dels autobusos urbans a través de l’aplicació Girona In.

L’app, gestionada pel Grup Setex, permet realitzar totes les funcions pròpies dels parquímetres convencionals mitjançant el mòbil. Amb el nou sistema, que s’afegeix al pagament amb monedes i amb targeta bancària existents fins ara, es podrà ampliar el temps d'estacionament sense tornar al cotxe, anul·lar denúncies des del telèfon mòbil i obtenir justificants dels tiquets. A més, “e-park” envia un recordatori 10 minuts abans d'expirar el temps d'estacionament autoritzat.

L’aplicació permet que qualsevol usuari pugui posar a la disposició dels altres el seu tiquet amb el temps sobrant. D'aquesta forma tenen la possibilitat d'estacionar pel període de temps restant sense haver de pagar. Es tracta d'una opció molt ben valorada pels usuaris d'altres ciutats on s’ha implantat el sistema, a les quals més de 10.000 usuaris han pogut estacionar gratis fins avui.

Els usuaris d'e-park només necessiten tenir vinculada la seva targeta bancària a l'aplicació mòbil per realitzar el pagament de l'estacionament, sense necessitat de recarregar saldo com passa a la resta de ciutats on funciona el sistema. L'usuari rebrà periòdicament els càrrecs agrupats dels seus estacionaments. L’app ofereix a autònoms i pimes la possibilitat de donar d'alta tantes matrícules com vulguin així com també de controlar la despesa de tots els vehicles amb un mateix usuari. Aquesta possibilitat l'ofereix a tothom (particulars també).

L'aplicació és gratuïta i està disponible a totes les plataformes mòbils. L’eina e-park compta amb més de 350.000 usuaris i està present a Madrid, Marbella, Santiago de Compostel·la, Santander, Còrdova, Granada i Almuñécar.

Podeu consultar més informació a través del següent enllaç.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)