Notícies i comunicats

22/12/2014

Nova edició d'una cursa de Sant Silvestre amb clau solidària

La 10a edició de la Cursa de Sant Silvestre de Girona i de la 5a Minicursa s'han unit a la campanya "Nassos contra el càncer" per recaptar fons per dedicar-los a la lluita contra el càncer i promoure estils de vida saludables

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el president del Club Atletisme Girona, Xavier Avellana, van presentar divendres al matí l’edició d’enguany de la Cursa de Sant Silvestre i de la Minicursa, que aquest 2014 arriben a la desena i cinquena edició respectivament. Aquest any els atletes Pau Busquets i Toti Bes seran els padrins de luxe d’una cursa que s’ha convertit en aquests deu anys, tal com va remarcar Muradàs, en una “festa familiar” i “una gran tradició a la nostra ciutat” durant les festes de Nadal.

En aquesta edició, a més, la cursa tindrà una clau solidària, ja que la Sant Silvestre de Girona s’ha unit a la campanya “Nassos contra el càncer” per recaptar fons per dedicar-los a la lluita contra el càncer i promoure estils de vida saludables. Totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FEDEC) trobaran a l’espai “Junts contra el càncer” uns xapes que es podran adquirir a 2 euros.

Xavier Avellana, per la seva banda, va afegir que es tracta “d’una cursa consolidada que és de les més multitudinàries de totes les que es fan a Catalunya el 31 de desembre”. A més, va remarcar la importància de la figura dels voluntaris, uns 120 en aquesta edició, per fer d’aquesta cursa una festa esportiva en una nit tan especial com la de Cap d’Any.

La regidora Isabel Muradàs va facilitar les primeres dades de les inscripcions. Dels 1.700 dorsals per als adults ja hi ha, a hores d’ara, un miler d’inscripcions. A les minicurses hi ha 100 inscrits i l’objectiu és arribar als 250 miniparticipants. També va remarcar que el 29 de desembre a les 20 h serà el darrer dia per poder-ho fer. També va explicar que han confirmat l’assistència a la cursa el 2n i 3r classificat de la categoria masculina de l’edició del 2013, Jamal Oumrim (2n) i Jonathan Romeo (3r), i el pòdium complet en la categoria femenina, Anna Rovira (1a), Ia Vidal (2a) i Anna Quilez (3a).

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)