Notícies i comunicats

18/07/2013

Sis municipis gironins s'incorporen al programa "Feina en xarxa" del SOC

Aquest servei ofereix informació, recursos i metodologies per treballar l'orientació i la intermediació laboral des de les mateixes entitats locals mitjançant les eines del SOC

Foto: Miquel Millan

Font: Diputació de Girona
Girona, 18 de juliol de 2013

El programa “Feina en xarxa” compta, des d’avui, amb la participació de sis municipis més. D’aquesta manera ja són trenta-nou les entitats locals gironines (trenta-tres ajuntaments i sis consells comarcals)* que formen part d’aquest programa d’intermediació i orientació laboral impulsat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i la Diputació.

Els nous ajuntaments adherits són Besalú, Girona, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Roses i Sant Feliu de Guíxols. L’oficialització d’aquesta adhesió ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Girona, mitjançant la signatura d’un conveni. L’acte ha comptat amb l’assistència de Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació; Jesús Quiroga, director de la Xarxa Ocupacional del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya); Ramon Soler, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació, i representants municipals.

“Feina en xarxa”

Fa un any, la Diputació de Girona i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) varen firmar un conveni que ha permès posar el programa “Feina en xarxa” a disposició dels ens locals que formen part de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona.

Aquest servei ofereix informació, recursos i metodologies per treballar l’orientació i la intermediació laboral des de les mateixes entitats locals mitjançant les eines del SOC: Portal Feina Activa i el Sistema de Suport a l’Orientació Laboral de Catalunya - Portal Galileu. Aquestes dues eines permeten unificar les dades dels ciutadans en matèria d’ocupació, gestionar de manera més eficient els processos d’acompanyament i orientació per a les persones que busquen feina, i, alhora, oferir un millor servei a les empreses que busquen treballadors.

“Feina en xarxa” també està essent un exemple de col•laboració i de gestió conjunta del coneixement, ja que té entre els seus objectius principals treballar de manera coordinada entre tots els agents que donen suport a la inserció laboral des del territori de Girona, la qual cosa es tradueix directament en una millor atenció a les persones usuàries i un ús més eficient dels recursos.

Balanç del primer any del “Feina en xarxa”

Després d’aquest primer any de vigència del conveni, les entitats locals han gestionat més de 3.800 candidatures, 260 ofertes laborals i 480 persones s’han beneficiat d’un procés d’orientació laboral realitzat des de la proximitat dels mateixos municipis de residència. A més, ha permès fomentar la transmissió de la informació de manera més eficaç, i s’ha començat a treballar amb la gestió del coneixement com a principal font de valor competitiu davant de la situació actual. Reunions territorials entre les oficines de treball i les entitats locals, formacions conjuntes i trobades específiques han començat a dibuixar un nou marc de relació que permet una millor atenció a les persones usuàries i a les empreses, com també que es teixeixi un coneixement de proximitat que faciliti la planificació de les diferents polítiques d’ocupació que es desenvolupen al nostre territori.


Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona

El programa “Feina en xarxa”, actualment en fase pilot a Catalunya, va néixer en el marc de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona. Aquesta xarxa de la Diputació aglutina cinquanta-vuit entitats locals del territori gironí, que treballen per la promoció econòmica dels seus municipis. Es tracta d’una xarxa que ajuda a canalitzar i articular de manera ràpida i pròxima moltes propostes similars al “Feina en xarxa”. L’habilitació d’espais entre els tècnics ajuda a oferir millors serveis als ciutadans i a poder acollir projectes com aquest.

 

* Les trenta-nou entitats locals que disposaran d’aquest servei són:

Noves: Ajuntament de Besalú, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Maçanet de la Selva, Ajuntament de Puigcerdà, Ajuntament de Roses i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Resta d’entitats locals: Ajuntament d’Arbúcies, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament de Begur, Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ,Ajuntament de Breda, Ajuntament de Caldes de Malavella, Ajuntament de Cassà de la Selva, Ajuntament de Castelló d’Empúries, Ajuntament de Celrà, Ajuntament de Figueres, Ajuntament de Forallac - Nexes Forallac, Ajuntament de l’Escala, Ajuntament de Llagostera, Ajuntament de Lloret de Mar, Ajuntament de d’Olot - IMPC, Ajuntament de Palafrugell - IPEP, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Quart, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Riudellots de la Selva, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Sant Gregori, Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, Ajuntament de Sarrià de Ter, Ajuntament de Vidreres, Ajuntament de Vilablareix, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal del Gironès, Consorci per a la Promoció de les Preses a la Garrotxa, Consorci Ripollès Desenvolupament, Mancomunitat de la Vall de Camprodon.


NOTA: Us adjuntem una fotografia de l’acte d’avui. 

Per a més informació:
Oficina de Comunicació
Diputació de Girona
Comunicacio@ddgi.cat
972 185 038

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)