Notícies i comunicats

05/06/2018

L'Ajuntament de Girona instal·larà una caldera de biomassa a l'Escola Carme Auguet

El centre educatiu serà el quart equipament municipal que funcionarà amb aquest tipus d'energia, després de l'Escola Vila-roja, l'Escola Santa Eugènia i el Pavelló d'Esports Santa Eugènia - Montfalgars.

L’Ajuntament de Girona instal·larà properament una caldera de biomassa a l’Escola Carme Auguet. Recentment, el consistori ha adjudicat la contractació per al subministrament, la instal·lació i el manteniment de l’equip de generació d’energia renovable que s’ubicarà en aquest centre educatiu de Pont Major a l’empresa Tondo Energia S.L. L’import de l’adjudicació ha estat de 93.955,82 euros (IVA inclòs).

 

Amb aquest, ja seran quatre els equipaments municipals que funcionaran amb el sistema de biomassa: l’Escola Vila-roja, l’Escola Santa Eugènia, el Pavelló d’Esports Santa Eugènia-Montfalgars i, ara, l’Escola Carme Auguet. Aquest equip de generació d’energia renovable comportarà una important reducció d’emissions i un estalvi energètic.

 

De cara a la instal·lació de la caldera de biomassa, s’ha realitzat un estudi econòmic i d’emissions que preveu un estalvi anual de 6.682 euros, una reducció d’emissions de 41,5 tones de CO2 anuals i que s’amortitzi la inversió en uns deu anys aproximadament (la vida útil de la nova instal·lació és d’uns 20 anys).

 

Des de fa anys, l’Ajuntament de Girona realitza diferents actuacions de millora de l’eficiència energètica i de la reducció de les emissions als diferents equipaments municipals, d’acord amb el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible, aprovat l’any 2017. Actualment hi ha en funcionament instal·lacions d’energia solar tèrmica, solar fotovoltaica, geotèrmica, hidràulica i de biomassa. El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible preveu la instal·lació de calderes de biomassa als centres escolars, ja que les escoles representen una part considerable de la despesa energètica municipal i moltes d’aquestes encara utilitzen combustibles fòssils com el gasoil per a la calefacció i l’aigua calenta.

 

“Tenim el compromís ferm d’avançar cap a la implantació generalitzada de sistemes d’energia renovable a tots els equipaments municipals i la instal·lació d’aquest nou equip de biomassa a l’Escola Carme Auguet és un pas important per aconseguir-ho”, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)