Notícies i comunicats

15/11/2013

Girona celebra 10 anys de Voluntariat per la llengua a la ciutat

Voluntaris, aprenents, entitats i establiments col·laboradors són els protagonistes de la celebració dels 10 anys.

Font: Ajuntament de Girona

Ahir al vespre va tenir lloc la festa de celebració dels 10 anys del Voluntariat per la llengua a Girona amb presència d’unes 110 persones. L’acte, conduït per l’actriu gironina Cristina Cervià, es va celebrar al Saló de Descans del Teatre Municipal i va comptar amb la presència de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president del Consell de Centre del Centre de Normalització de Girona, Antoni Solà; del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Antoni Baulida, i de la coordinadora del Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística, Anna Gallego.

Tots van destacar la tasca d’integració i cohesió social que du a terme el programa a la ciutat i, sobretot, van voler dedicar unes paraules d’agraïment als voluntaris i aprenents que al llarg d’aquests 10 anys han participat en el programa i han dedicat una hora a la setmana per quedar i conversar.

Precisament, aquests van estar els protagonistes principals de la vetllada. Thérence Diatta, aprenent del Senegal, va parlar en nom dels més de 1.000 aprenents registrats i va voler agrair la dedicació i la paciència dels voluntaris. A més, va destacar que “Girona és un molt bon lloc per aprendre el català, ja que gairebé tothom el parla”. La voluntària Maria Perpinyà, en canvi, com a portaveu dels més de 600 voluntaris que han seguit el programa en aquesta dècada, es va referir a les ganes d’aprendre i d’integrar-se dels aprenents i, des d’un punt de vista personal, va remarcar que “la tasca de voluntaris i aprenents és discreta, però molt important.”

Tot seguit es va projectar un vídeo de reconeixement a totes les parelles lingüístiques i es van lliurar diplomes commemoratius a 10 persones en representació de tots els voluntaris, aprenents, entitats, establiments, punts de trobada i organismes que estan involucrats en el Voluntariat per la llengua.

Per tancar l’acte, el públic va poder gaudir de l’actuació de la coral Àkan, que va emocionar els assistents i va arrencar forts aplaudiments. La seva participació va estar especialment sentida, ja que alguns integrants de la coral són o han estat aprenents del Voluntariat per la llengua.

El programa Voluntariat per la llengua, impulsat pel Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, es va posar en marxa l’any 2003 a Cornellà de Llobregat i es va anar estenent per tot el territori. Les 1.500 parelles lingüístiques que s’han format a Girona han contribuït a millorar i fomentar l’ús del català entre la població gironina.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)