Notícies i comunicats

12/11/2018

Aquí fem llibres

Campanya de promoció de l'activitat científica dels membres de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.

Des de la Facultat s'ha iniciat una campanya amb el títol Aquí fem llibres. Al llarg del curs es duran a terme diverses actuacions que tindran com a epicentre la reivindicació de l’escriptura i la divulgació humanístiques, juntament amb la promoció de la lectura. A la Facultat de Lletres la majoria dels professors ha escrit llibres. Ha publicat treballs d’investigació, estudis o treballs literaris amb la finalitat de donar a conèixer allò que investiguen. Els llibres són (també) la seva recerca i han de dir-ho en veu alta, sense complexos. Dins la campanya que duran a terme partiran del desig de convertir la Facultat en una àgora on es presentin els llibres que escriuen els professors i els investigadors de la Facultat.

Programa

Dimarts 13 de novembre. Seminari Aurora Bertrana de la Biblioteca, 12 h.
Presentació dels llibres. Flames a la frontera de Maximiliano Fuentes i Francesc Montero i Idees Comprometidas. Los intelectuales y la política de Maximiliano Fuentes y Ferran Archilés.

Divendres 16 de novembre. Aula B3 de la Facultat de Lletres, 12 h.
Presentació del llibre Clássics Revisats de Vicenç Pagès Jordà, la presentació anirà a càrrec de Xavier Plà. Amb la col”laboració de l’aula d’escriptura del centre Cultural la Mercè.

Dimarts 4 de desembre. Seminari Aurora Bertrana de la Biblioteca, 12 h.
Presentació del llibre Del simbolismo a la abstracción de Maria Lluïsa Faxedas. La presentació anirà a càrrec de Ma. Josep Balsach.

Dimarts 11 de desembre. Seminari Aurora Bertrana de la Biblioteca, 16.30 h.
Presentació del llibre L’ull i la navalla d’Ingrid Guardiola. La presentació anirà a càrrec d’Àngel Quintana.

També us comuniquem que el proper dia 15 de novembre, la Universitat de Girona farà Doctor Honoris Causa al poeta Narcís Comadira. La cerimònia tindrà lloc a les 12 del migdia a l’Aula Modest Prats. El mateix dia a la tarda la Facultat de Lletres i el Departament de Filologia i Comunicació han organitzat al Centre Cultural la Mercè, a les 18 hores, una taula rodona sobre l’Obra poètica i pictòrica de Narcís Comadira.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)