Notícies i comunicats

30/04/2019

L'Ajuntament de Girona obre la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2019-2020

Els centres interessats tenen temps fins al 30 de maig per presentar la sol·licitud.

L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2019-2020. Un any més, el consistori promou aquests ajuts destinats als centres educatius de la ciutat que tenen com a objectiu finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars perquè puguin complir la seva funció com a facilitadores d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora.

En aquesta convocatòria s’ha mantingut la mateixa aportació que l’any anterior (20.000 euros) pel que fa a les dues línies dels ajuts: per un costat, la dotació econòmica per a l’adquisició de fons per a la biblioteca escolar i, per l’altre, “Activa la biblioteca”, destinada a la millora i l’impuls de les biblioteques escolars com a espai d’aprenentatge i de suport a la docència. Enguany la línia per a la subvenció de biblioteques escolars obertes al barri no és convoca atès que té caràcter biennal i les subvencions atorgades l’any anterior per aquest concepte es mantenen aquest proper curs per a les mateixes escoles.

Els centres interessats en les subvencions tenen temps fins al 30 de maig per presentar la sol·licitud. Es poden consultar les bases de la convocatòria i la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud a www.girona.cat/subvencions 

A més, les escoles poden sol·licitar assessorament per part de personal bibliotecari mitjançant el formulari que trobaran a www.bibliotequesdegirona.cat/infantil . Les persones que oferiran l'assessorament seran referents de la biblioteca pública per a l’escola i visitaran les escoles a principis i/o a finals de curs per conèixer com està la biblioteca escolar i per informar dels serveis que ofereix la biblioteca pública (recursos educatius, visites, lots, carnet, etc.). Durant el curs també podran orientar i assessorar a l’escola des de la biblioteca. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)