Notícies i comunicats

06/06/2017

L'Ajuntament de Girona participa en l'itinerari interactiu de la Ruta Bertrana

És una iniciativa de NacióDigital i hi han col·laborat més de mig centenar d'alumnes i professors de la UdG.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la directora de NacióDigital, Karma Pairó, i el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona (UdG), Ramon Moreno, han presentat aquest matí l’aplicació mòbil sobre Prudenci Bertrana, el primer projecte del Centre Mixt UdG-NacióDigital Laboratori d’Innovació en Periodisme, en el qual hi han col·laborat més de mig centenar d’alumnes i professors de la UdG, que han treballat conjuntament amb professionals de NacióDigital. L’Ajuntament de Girona també ha participat en el projecte. 

La ruta és un passeig interactiu per 15 punts de la ciutat de Girona relacionats amb l’obra de Prudenci Bertrana. En cada punt es poden veure fotografies, llegir fragments de l’obra de l’autor relacionats amb aquell punt en concret, i escoltar els fragments amb locució masculina o femenina, a elecció de l’usuari. En aquells punts en què la ruta coincideix amb els escenaris de Joc de Trons, també es podran veure imatges del rodatge en el mapa interactiu. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut manifestar que “aquesta és una eina que demostra que som un territori que experimenta i que aposta per les sinergies”, alhora que ha volgut destacar que “és un projecte que serveix també d’homenatge a l’Any Bertrana, que s’està celebrant aquest any”. La directora de NacióDigital, Karma Pairó, ha posat de relleu que “la combinació d’innovació tecnològica i cultural, periodisme, i Girona és el fet diferenciador d’aquest projecte”. 

La Ruta Bertrana és el primer resultat dels molts projectes del Laboratori d’Innovació Periodística UdG-NacióDigital, que fa realitat la col·laboració estreta i activa entre el món de la recerca universitària i el de l’empresa”, tal com ha manifestat el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona (UdG), Ramon Moreno, 

Per accedir a l’aplicació, podeu entrar a www.naciodigital.cat/girona/bertrana
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)