Notícies i comunicats

19/09/2014

Girona ha estat escollida per participar en un partenariat europeu sobre "smart cities"

L'Ajuntament formarà part del clúster sobre Processos i Infraestructures Integrades sobre Energia, TIC i Transport.

La ciutat de Girona ha estat escollida per formar part del partenariat europeu European Innovations Partnership on Smart Cities and Communities. Aquest partenariat és una de les potes de la Comissió Europea per treballar de manera col·laborativa la temàtica de les ciutats intel·ligents i té com a objectiu reunir les ciutats, les indústries i els ciutadans amb la finalitat de millorar la vida urbana a través de solucions integrades més sostenibles.

L’Ajuntament participarà concretament en el clúster Integrated Infrastructures and Processes across Energy, ICT and Transport (Processos i Infraestructures Integrades sobre Energia, Tecnologies de la Informació i de la Comunicació i Transport). La primera reunió d’aquest grup d’acció es farà el proper 9 d’octubre a Brussel·les.

“Poder formar part d’aquest grup d’acció ens permetrà estar al primer nivell del debat europeu sobre ciutats intel·ligents. Estic convençut que d’aquesta trobada ens sortiran futurs socis i futures col·laboracions que beneficiaran el desenvolupament de Girona com a ‘smart city’”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)