Notícies i comunicats

23/09/2014

Intensa i variada recta final del Festival de Jazz de Girona amb Gabacho Maroconnection i David Mengual Slow Quartet

Fusió franco-hispano-marroquí, jazz de cambra i swing per ballar, al darrer tram de la 14a edició del certamen.

La 14a edició del Festival de Jazz de Girona enceta el seu tram final amb propostes tan atractives i variades com les de Gabacho Maroconnection, David Mengual Slow Quartet, Hop’s Trio i Shakin’ All. El certamen, que va començar el 14 de setembre i que s’allargarà fins dissabte 27, ja ha proporcionat moments memorables amb actuacions com Girona Jazz Project fa Puntí i Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazzo i Jeff 'Tain' Watts

Dijous 25 de setembre serà el torn de Gabacho Maroconnection, formació franco-espanyola-marroquina que fusiona el jazz, el flamenc i la música tradicional magrebina i que presentarà el seu disc ‘Bissarra’ (2014). Liderat pel bateria Vincent Thomas, que en un viatge al festival d'Essaouira descobrí la música chaabi i gnawa, l’octet s’inspira en músics de world jazz com Avishai Cohen, Joe Zawinul o Karim Ziad. Una proposta sorprenent, per als que creuen que la música no té fronteres.

L’altre plat fort de la setmana és l’ Slow Quartet de David Mengual, que actuarà divendres 26. Músic de contrastadíssima trajectòria i contrabaixista bregat en mil batalles, Mengual és sobretot un aventurer que sempre s'ha negat a seguir els camins marcats i que dóna el millor de si mateix en personalíssims projectes com la premiada David Mengual Free Spirits Big Band o l’Slow Quartet, una formació que oneja la bandera de la llibertat com a mitjà per assolir l'expressió artística més genuïna i que presentarà el seu primer treball, ‘U’ (2013).

El Festival de Jazz de Girona també ha reservat un espai a la seva programació per a la música de ball. És el cas de Hop’s Trio (dijous 25) i de Shakin’All (dissabte 27). Hop's Trio, amb l'engrescadora novetat discogràfica ’Swing Up’ (2014), portarà a l’Ateneu Bar de Banyoles un repertori amb els estils més amables de l'era daurada del swing; mentre que Shakin' All oferiran jazz vintage per no parar de ballar (Louis Jordan, Fats Domino, Ray Charles, Louis Prima…). De fet, el concert de La Rambla comptarà amb una ballada de lindy hop en col·laboració amb l'Associació Cultural Jazz de Girona. 

Gabacho Maroconnection
25/09 < 22:00h
La Mirona
Preu: 10€

Hamid Moumen, veu i guembri
Jawad Jadli, percussió i veu
Fred Faure, percussió i n’goni
Willy Muñoz, teclats
Eric Oxandaburru, baix
Charley Rose, saxo
Antonio Lizana, saxo i veu
Vincent Thomas, bateria
 

Hop's Trio
25/09 < 21:00h
Ateneu Bar de Banyoles
Entrada Gratuïta

Tomy Muñoz, clarinet
Albert Llovet, piano
David Benítez, contrabaix
 

Slow Quartet
26/09 < 20:00h
Casa de Cultura (Auditori Josep Viader)
Preu: 3€

David Mengual, contrabaix
Miguel 'Pintxo' Villar, saxo tenor
Dani Pérez, guitarra
Oriol Roca, bateria
 

Shakin’ All
27/09 < 18:00h
La Rambla
Entrada Gratuïta

Dani Alonso, trombó i veu
Juli Aymí, saxo i clarinet
Pepino Pasqual, saxo
Gerard Nieto, piano
Queralt Camps, contrabaix
Martí Elias, bateria

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)