Notícies i comunicats

30/09/2014

L'Equip Municipal de Promoció de la Salut organitza la primera "Matinal de memòria"

Des de l'any 2003 el servei desenvolupa, juntament amb la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat, una clara aposta per oferir activitats preventives de salut a la gent gran.

Aprofitant la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, una “Matinal de memòria” centrarà demà el tret de sortida d’una nova edició del curs “Espai de salut”. Els assistents podran participar de l’experiència de passar en grup una revisió de la seva memòria, seguint unes senzilles instruccions i amb l’ajuda dels professionals que habitualment dirigeixen les sessions de l’Espai de Salut. L’activitat, que es farà a partir de les 10 a l’Espai Cívic Mercadal, està oberta a tothom, sense límit d’edat i no cal inscripció prèvia.

“Espai de Salut” inclou diferents activitats en forma de tallers pel manteniment de la memòria i combina temàtiques relacionades amb la salut i el seguiment professionals per part de psicogerontòlegs. En la darrera edició, que va tenir lloc entre l’octubre de 2013 i el maig de 2014, hi van participar 103 persones repartides en 6 espais de la ciutat.

L’objectiu de l’espai és fer prevenció de diversos aspectes associats a l’envelliment com la memòria, el benestar emocional, l’activitat física i l’alimentació saludable, que, en paraules del primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega “si es treballen ajuden a promoure l’autonomia personal, millorant les habilitats cognitives, així com les capacitats físiques i faciliten la independència de la persona”. La metodologia de les diferents sessions, combinarà el rigor amb el vessant més lúdic. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)