Notícies i comunicats

02/03/2014

Temporada Alta inaugura demà la seva 23a edició amb gairebé 60% de les entrades venudes

Sol Picó serà l'encarregada de donar el tret de sortida del XXIIIè Temporada Alta a la Sala la Planeta aquest divendres. RENFE ofereix descomptes als trajectes fins a Girona, i aquest cap de setmana diversos restaurants de Girona oferiran el Menú de Temporada Alta.

Font: Bitò Produccions

El Festival Temporada Alta comença demà amb l’espectacle de la ballarina i coreògrafa Sol Picó One-hit wonders, una de les 26 estrenes absolutes que tindran lloc a Girona durant les properes deu setmanes. El Temporada Alta amb més vocació internacional comptarà amb 90 espectacles de teatre, música, dansa, circ i cinema, per a tots tipus de públics i vinguts d’arreu, i arrenca amb bon peu, ja que compta amb més de 23.000 entrades venudes, gairabé el 60% de l’aforament ofert. Tres espectacles ja estan esgotats (el concert de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernàndez granada, i els espectacles PaGAGnini i La partida) i el festival ha posat a la venda deu noves sessions de propostes ja exhaurides.

El primer cap de setmana és una bona mostra dels diversos tipus de muntatges que esperen als espectadors al festival: dansa, concerts nacionals i d’artistes estrangers, creació contemporània, programació internacional, estrenes dels creadors de casa nostra i algunes obres que ja han sigut autèntics èxits a Barcelona. Així, després d’inaugurar amb la dansa de Sol Picó, el cap de setmana comptarà divendres amb la presentació del nou disc de Vetusta Morla, La deriva, i amb Bombino, tuareg que va aprendre a tocar a guitarra de forma autodidacta i que esdevé un autèntic pont entre cultures. Divendres i dissabte, l’aplaudida La partida (Dealer’schoice),l’última obra dirigida per Julio Manrique, arribarà a Girona després d’estrenar-se al passat Grec Festival. Claudia Faci, una de les creadores més trencadores de l’escena madrilenya, estrenarà també dissabte A-creedores, la seva particular visió del text Acreedores del dramaturg suec Strinberg. Dissabte i diumenge la brasilera Christiane Jatahy torna per segon any consecutiu al festival, de nou amb una proposta que juga amb el cinema i el teatre, I si elles marxessin a Moscou?,que es basa en Les tres germanes, de Txèkhov. El cap de setmana inclourà també una altra estrena: Trilogia Mozart - Così fan Dei Furbi, el nou espectacle de la companyia Dei Furbi, que reinterpreta la trilogia més famosa de la història de l’òpera: Les noces de Fígaro,Don Giovannii Così fan tutte.

Després d’aquest intens cap de setmana, la programació seguirà, posant un focus especial a la promoció de l’autoria catalana -52 propostes-, la implicació amb la creació contemporània -26 espectacles- i l’estrena del millors muntatges internacionals al nostre país -21 estrenes de 19 països diferents. Un total de 39.870 entrades es van posar a la venda el dia 9 de setembre, que ja s’han convertit en 43.207 entrades després d’ampliar funcions. En total, el festival proposa deu noves funcions de La partida, One-hit wonders, Els dies feliços, Allegro, Dones com jo, Viejo, solo y puto,La carta, Murieron por encima de sus posibilidades, Bits i Maüra, filla de la terra.

A grans trets, el festival potencia les seves línies programàtiques habituals i aposta per ampliar noves col·laboracions amb teatres, companyies i productores catalanes, així com per reforçar la relació amb altres festivals europeus a l’hora de portar espectacles, la connexió amb Iberoamèrica, les produccions d’autoria catalana i de joves dramaturgs del país –amb nous projectes propis-, la creació contemporània, i per consolidar la programació de cinema i les propostes familiars i donar valor a l’apartat musical.

L’àmplia programació que s’ha presentat inclou la majoria de les grans figures internacionals de les arts escèniques contemporànies (Peter Brook, Krystian Lupa, Alain Platel, Christoph Marthaler, Brett Bailey, Romeo Castellucci, Jan Fabre, Christiane Jatahy, etc.), juntament amb alguns dels artistes espanyols més reconeguts internacionalment (Angélica Liddell, María Pagés, Israel Galván, etc), i estrenes coproduïdes pel festival d’alguns dels millors creadors del país (Lluís Homar, Carme Portaceli, Josep Maria Pou, Sol Picó, Jordi Casanovas, Pau Miró, Magda Puyo, etc.). Enguany s’ha reforçat més encara la programació de la nova creació i la creació contemporània catalanes (Nao Albet i Marcel Borràs, Lali Ayguadé, El Conde de Torrefiel, Xavier Bobés, Aimar Pérez Galí, La Veronal, Pere Faura, etc.).
 

Descomptes per anar a veure els espectacles de Temporada Alta en tren

Renfe i el Festival Temporada Alta han signat un acord de col·laboració segons el qual, mentre duri el festival, podran adquirir-se els bitllets de tren pels desplaçaments a Girona amb un descompte del 30% tant en els trens AVE com en els convencionals. D’aquesta manera es vol facilitar l’accés a la programació del festival a aquells espectadors que resideixen fora de les ciutats de Girona i Salt. El descompte, s’aplica en la compra dels bitllets a través d’internet (www.renfe.es) introduint un codi promocional que es pot trobar a la pàgina web de de Temporada Alta (www.temporada-alta.net). En aquest sentit, enguany, el Festival ha programat més espectacles en horaris de migdia i tarda per tal de poder combinar els horaris de les funcions amb els dels trens Renfe.
 

Menú de Temporada Alta als restaurants de Girona

El primer cap de setmana del Festival (3,4 i 5 octubre) i el darrer (5, 6 i 7 de desembre) diversos restaurants de Girona oferiran el Menú de Temporada Alta gràcies a un acord que han signat l’Associació d’Hostaleria, turisme i restauració de Girona amb col·laboració del Celler La Vinyeta que ha tret al mercat una edició especial i limitada del vi Heus etiquetat amb el nom de Temporada Alta.

Aquesta iniciativa és una nova fórmula de micro mecenatge que impulsa el festival, per la qual els establiments participants aportaran un euro per cadascun dels menús que es serveixin. D’aquesta manera el festival i restauradors s’uneixen contribuint a l’augment de la riquesa cultural, social i econòmica de la regió i el país. Temporada Alta va ser innovador en aquest aspecte amb la creació del Club de mecenatge Teatral fa més de 20 edicions i actualment manté intacta la vocació innovadora i creativa també alhora de cercar noves formules de mecenatge i finançament privat. Alguns dels restaurants que ofereixen el Menú de Temporada Alta són el Restaurant Cal Ros, Restraurant + Cub, Brots de Vi, Els Jardins de la Mercè, Hotel Melià Girona, Restaurant Neptú, El Secret, One, Draps i Savoy. Es poden distingir els establiments col·laboradors amb un adhesiu identificador.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)