Notícies i comunicats

14/10/2014

El CEM organitza una jornada sobre educació i participació

La trobada es farà avui, a partir de les 18 h, al Centre Cívic Pont Major.

El Centre Cívic Pont Major acull avui, a partir d eles 18 h, la jornada de participació “Girona, educa i participa”, organitzada pel Consell Escolar Municipal – Consell Municipal d’Educació (CEM) amb l’objectiu de reflexionar sobre la participació ciutadana i l’educació en la participació.

La jornada girarà al voltant de tres converses conduïdes per persones expertes: “Participa 2.0”, sobre la participació i les xarxes socials, a càrrec del responsable de xarxes socials de l’Ajuntament de Girona, Aleix Clarió; “Remena, tria i participa”, sobre la participació i el territori, a càrrec del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, Josep M. Castanyer, i “Què vull dir quan dic que participo?”, sobre la participació com a concepte, a càrrec del director del centre cívic, Pau Martinell.

També s’hi presentaran quatre experiències de participació a Girona: la col·laboració dels veïns de Montilivi amb el Gran Recapte d’Aliments, els pressupostos participatius municipals a càrrec de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, el programa pedagògic d’educació democràtica de l’escola Eiximenis i la Història d’un Futur.

Segons el CEM, el moment de crisi actual també pot servir perquè la ciutadania agafi més protagonisme en la resolució i gestió de les tasques de govern i faci sentir la seva veu, participi, col·labori i tingui més eines i canals que mai per fer-ho. La jornada està adreçada a associacions, col·lectius, entitats, centres educatius i persones interessades en la participació ciutadana i l’educació. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)