Notícies i comunicats

13/10/2014

Una exposició mostra els més de mil anys de patrimoni documental a Girona

Avui dilluns 13 d'octubre, a les 18.30 h, s'inaugura la mostra "Documents de Girona, 922-2014. Arxiu, memòria i futur" a la Casa de Cultura .

Del 13 d’octubre al 15 de desembre, la Casa de Cultura acollirà l’exposició “Documents de Girona, 922-2014. Arxiu, memòria i futur”, que recull els més de mil anys de patrimoni documental de la ciutat. La inauguració de la mostra es farà demà, dia 12 d’octubre, a les 18.30 h. L’exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Girona, a través del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

La inauguració de la mostra s’emmarca en el conjunt d’activitats programades a la ciutat amb motiu de la celebració del Congrés Internacional “Arxius i indústries culturals”. Girona és una ciutat d’arxius, en la qual es conserven milers de quilòmetres de documents, del passat i del present, que són testimoni de com s’han gestionat i es gestionen els afers mundans i que, amb el temps, s’han convertit en matèria de memòria.

L’exposició pretén acostar-se al lloc i als objectes de treball dels arxivers i arxiveres, a l’organització i difusió del patrimoni custodiat durant generacions. La mostra parteix de la premissa que el nivell de civilitat i cultura d’una societat s’expressa, també, a partir de la possibilitat que la ciutadania té d’accedir als seus documents.

La selecció documental que es presenta fa evident la transcendència dels documents des del jo més íntim i personal fins a l’àmbit universal i posa de manifest que la força dels documents no radica en l’ostentació del seu aspecte físic, sinó en la potència informativa que contenen, així com en la seva varietat: documents textuals, gràfics, cartogràfics, fotogràfics, audiovisuals, sense cap mena de subordinació.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)