Notícies i comunicats

13/10/2016

L'Ajuntament de Girona aprova el reglament per crear el futur Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional

El Consell serà un òrgan de consulta, assessorament i participació dels diferents agents educatius, socials i econòmics de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat, en el Ple del dilluns 10 d'octubre, el reglament per crear el futur Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional a la ciutat. La finalitat del Consell és esdevenir un òrgan de consulta, assessorament i participació dels diferents agents educatius, socials i econòmics per establir una plataforma estable de treball, debat i proposta per impulsar la formació professional i ocupacional, peces clau en el nou model educatiu de la ciutat i del país. 

En el procés per a l’elaboració del reglament del Consell hi han participat els diferents agents educatius, socials i econòmics vinculats a la formació professional i ocupacional a la ciutat, que en aquest cas esdevindran també els principals actius del Consell. Es tracta de centres educatius de formació professional públics i privats, centres de formació d’adults, centres de formació ocupacional, agents sindicals i organitzacions empresarials, universitats, entitats del tercer sector i del lleure i diverses àrees i departaments de les administracions públiques. 

La regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, ha manifestat que l’aprovació d’aquest reglament és necessària per “establir i consensuar un mecanisme de participació, debat, proposta i cooperació entre els sistemes educatiu i productiu, a fi i efecte de facilitar la inserció professional mitjançant els diferents agents educatius, socials i econòmics de la ciutat”. 

Per la seva banda, el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament, Joaquim Rodríguez, ha assenyalat la importància de “promoure mecanismes per establir una xarxa a la ciutat i a l’àrea d’influència que, coordinadament, impulsi serveis i programes per a la formació professionalitzadora i l’ocupació”. 

Girona, al Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional

De forma paral·lela, l’Ajuntament de Girona va participar en la trobada del Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional, que es va celebrar a Lleida el passat 26 de setembre, on es va poder establir un primer contacte amb altres municipis que van manifestar la voluntat d’integrar la ciutat de Girona en aquest Fòrum, un cop es constitueixi el futur Consell de Formació Professional i Ocupacional de Girona. 

El Fòrum té com a principals objectius avançar en una visió integrada de la formació professional i defensar el paper de cada consell amb relació a la planificació i coordinació de la formació professional inicial i per a l’ocupació. En aquest sentit, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ressaltat la importància de “compartir les necessitats i els reptes d’impulsar la formació professional i ocupacional en l’àmbit local, i formar part d’una xarxa de ciutats amb Consell de Formació Professional.” 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)