Notícies i comunicats

21/05/2015

El procés de tenir una idea a vendre-la, n'hem parlat a Girona Emprèn

Des dels esbossos i prototips a la comercialització passant per la protecció de l'invent.

Font: Ajuntament de Girona

Girona Emprèn va acollir el passat 27 de maig una nova sessió del cicle de xerrades ‘A Girona Emprèn parlem de...’, en aquest cas, per tractar el tema de les fases de la invenció a la comercialització de la idea.

Entre altres aspectes, la sessió va servir per a veure els passos que s’han de seguir per a poder vendre un invent. La importància de contrastar la idea amb la realitat en una fase inicial i el procés de plasmació de la idea en dibuixos, plànols, prototips, pre-sèries o simulacions en 3D.

La sessió, a càrrec de Montserrat Argelaget, de Girona Innovació (http://gironainnovacio.blogspot.com.es/) i impulsora de IiQi (http://liqidelsinvents.blogspot.com.es/), també va tractar el procés de la protecció legal i les fórmules que hi ha per aquesta, així com altres aspectes que són fonamentals per l’èxit: el finançament, la fabricació, l’etiquetat i packaging, la publicitat, etc.

Les properes sessions de ‘A Girona Emprèn parlem de...’ seran el proper 27 de maig. La sessió del dia 20 serà a càrrec de Montse Argelaguet (Girona Innovació i LiQi) i tractarà sobre el procés d’invenció des de la idea a la comercialització passant per la realització de prototips així com la seva protecció legal (patents, mode d’utilitat i marca).

La sessió del 27 anirà a càrrec de Joaquim Munné i Salvador Figueres de SECOT i tractarà dels errors més freqüents a l’hora d’emprendre per tal d’evitar cometre’ls durant el procés de posada en marxa de l’empresa.

Pel mes de juny estan previstes noves sessions que també es poden consultar a l’agenda de Girona Emprèn. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)