Notícies i comunicats

03/06/2015

L'Ajuntament de Girona proposa tres nous circuits d'orientació dins del programa Descobreix Girona

Un circuit en bicicleta per Sant Daniel, un recorregut per les obres d'art del Barri Vell i una caminada per les Hortes de Santa Eugènia són les principals novetats d'aquesta temporada.

La tercera temporada dels circuits d’orientació Descobreix Girona arriba amb novetats. Des de l’Ajuntament de Girona, en col·laboració amb el club d’orientació gironí Aligots, s’han habilitat tres noves propostes: un circuit en bicicleta per Sant Daniel, amb diverses alternatives que permeten adaptar la ruta als diferents públics i nivells; un recorregut per algunes de les principals obres d’art del Barri Vell i rodalia i un trajecte per les Hortes de Santa Eugènia i les Deveses de Salt.

Durant la temporada passada van participar als circuits d’orientació proposats un total de 2.038 persones, xifra que representa el doble de participants respecte el 2013. Pràcticament un 40% dels usuaris són gironins, tot i que cal ressaltar també el 25’6% de participants internacionals (majoritàriament de França) i el 20’9% de participants procedents de Barcelona. Pel que fa al perfil de públic, es tracta sobretot de famílies amb infants i grups escolars. El circuit més realitzat l’any 2014 ha estat el del Barri Vell, que ha estat fet per un 77’3% dels usuaris.

La regidora en funcions de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, destaca que “els circuits d’orientació han demostrat que a més de ser un recurs turístic familiar de primer ordre que atrau usuaris a la ciutat, són també una alternativa de lleure molt ben valorada pels mateixos ciutadans”.

Els circuits d’orientació van néixer l’any 2013 fruit d’una col·laboració amb la ciutat sueca de Karlstad i el club d’orientació gironí Aligots. Concretament, es tracta de circuits semitemporals (amb vigència d’un any) que combinen la descoberta del territori amb la iniciació a la metodologia i tècniques de l’orientació.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)