Notícies i comunicats

04/06/2015

Curs de prevenció del malbaratament alimentari en la restauració

Els dilluns 8, 15, 22 i 29 de juny de 2015, de 9.30 a 11 h, al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal

L’ANG juntament amb l’Associació d’Hostaleria de Girona organitza aquest curs de sensibilització i bones pràctiques per evitar la pèrdua d’aliments dins els negocis de restauració, càterings i menjadors comunitaris. La iniciativa s’emmarca dins la campanya “El valor dels aliments”, que es realitza conjuntament amb Fundació ENT i l’associació Espai Ambiental.

Cada any més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden de camí entre el camp i el plat. El malbaratament es troba en molts punts de la cadena, i també és present als serveis de restauració: entre un 4 i un 10 % de les compres de menjar de restaurants, càterings o menjadors de col·lectivitats acaben a les escombraries. A nivell espanyol s’estima que les xifres poden estar al voltant de les 63.000 tones, el que serien uns 255 milions d’euros anuals de pèrdues en el sector, i uns 3.000 € anuals malbaratats a cada restaurant. Aquestes xifres no tenen en compte el malbaratament indirecte que es produeix en funció del tipus de compra per la que opti l’establiment, és a dir, el que ve associat al model de consum que estem afavorint.

El curs consta de 4 sessions teoricopràctiques de 90 minuts cadascuna: 

Sessió 1: Néixer per ser brossa. Causes i problemàtica del malbaratament alimentari. Formador: Paco Muñoz

Sessió 2: Consumir a prop o consumir lluny. Com introduir el consum alimentari de proximitat a l’hostaleria. Formadors: Engràcia Valls i Felipe Celis.

Sessió 3: Reduïm el malbaratament al nostre negoci. Exemples pràctics de gestió de compres i descarts. Formadors: Ester Mata i Martí Garcia.

Sessió 4: El valor d’un plat de peix. Consum responsable de peix i aprofitament del producte. Formadors: Anna Bozzano i un cuiner (per determinar)

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)