Notícies i comunicats

10/06/2015

L'Aula d'Escriptura ja té la primera promoció de graduats

L'acte de graduació de la promoció d'alumnes 2013-2015 de l'Aula d'Escriptura se celebrarà el proper dijous 4 de juny a les 18 h, a l'Auditori de La Mercè.

Foto de Martí Artalejo

El passat dijous 4 de juny a les 18 h ens vam retrobar aquell grup de ciutadans i estudiants universitaris que fa dos anys van començar un camí de creació literària amb un equip docent encapçalat per Vicenç Pagès Jordà, ja que es lliuraran els diplomes d’estudi dels primers alumnes que han finalitzat tot l’itinerari formatiu, que són una trentena.

L’acte de graduació d’aquesta primera promoció va comptar amb la presència de representants institucionals per part de l’Ajuntament de Girona i de la Universitat de Girona i amb la lectura d’alguns textos de l’alumnat llegits per l’actriu Cristina Cervià, amb l’acompanyament musical de Domènec Boïgues.

L’Aula d’Escriptura és un itinerari de formació en lectura i escriptura de l’Ajuntament de Girona que va néixer fa dos anys en el marc de l’Escola Municipal d’Humanitats i que compta amb la col•laboració de la Universitat de Girona. Al llarg de quatre moduls l’alumne rep formació en escriptura i un bon acompanyament en la lectura de grans clàssics de la literatura universal de la mà de professors i escriptors com Lluís Muntada, Sebastià Roig, Rosa Font, Eva Vàzquez, Marc Crehuet, Margarida Casacuberta, Joan Solana, Jordi Prat, Josep Pujol o Vicenç Pagès, que també n’és cap d’estudis. Segons les seves aptituds i aficions, l’alumne s’especialitza en prosa, poesia o guió teatral i audiovisual. L’itinerari es completa amb l’elaboració d’un projecte literari propi amb l’acompanyament personalitzat d’un tutor.

El període de matriculació per al proper curs de l’Aula d’escriptura es va obrir el passat dilluns 25 de maig. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.

Al web www.girona.cat/aulaescriptura es pot trobar informació sobre els continguts acadèmics de l’Ad’E, així com mostres del treball que s’hi realitza. L'Aula d'Escriptura s'emmarca en la programació de l'Escola Municipal d'Humanitats, la qual cosa també permet als alumnes completar la seva formació amb moltes propostes culturals i, sobretot, literàries.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)