Notícies i comunicats

12/06/2015

Girona acollirà la iniciativa solidària Cycling for LiPhe aquest diumenge

Es tracta d'una marxa ciclista per donar suport a l'Associació Nacional d'Hipertensió Pulmonar

La plaça del Vi serà aquest diumenge el punt d’arribada de la primera etapa de la iniciativa solidària Cycling for Liphe, que té com a objectiu donar a conèixer i recaptar fons per l’Associació Nacional d’Hipertensió Pulmonar. Un grup de ciclistes voluntaris de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta sortirà de Barcelona cap a les 12 h i preveu arribar a Girona al voltant de les 16.30 h.

 

L’associació Mou-te en Bici acompanyarà la comitiva des de la seva entrada al terme municipal de Girona –a l’altura del límit amb Fornells de la Selva– fins a la mateixa plaça del Vi, on els rebrà la tinenta d’alcalde i regidora en funcions d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs.

 

Sota el lema “Pedaleja per la vida”, l’objectiu d’aquesta primera edició de la Marxa Solidària en Bicicleta per la Hipertensió Pulmonar és recórrer l’EuroVelo 8 –circuit en bicicleta per la conca mediterrània d’Europa- des de Barcelona fins a Atenes per portar desitjos i missatges d’esperança en relació amb aquesta malaltia rara. En aquest primer tram Barcelona-Girona, el “cistell” amb els missatges que els ciutadans hagin fet arribar a través del web www.cyclingforliphe.com es dipositarà al consistori gironí fins que s’iniciï una nova etapa del trajecte.

 

La hipertensió pulmonar és una malaltia rara que afecta gairebé 400.000 persones de la població mundial. El diagnòstic previ, que es pot confondre amb altres patologies, es converteix en imprescindible per a la supervivència del malalt.

 

Es pot seguir i donar suport al projecte a les xarxes socials través de l’etiqueta #cyclingforliphe. Es pot consultar més informació i es poden fer donatius a la iniciativa “comprant” pedalejades per un euro al web www.cyclingforliphe.com

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)