Notícies i comunicats

18/06/2015

L'SGDAP incorpora al seu web les dades obertes relacionades amb el "Llibre del Sindicat Remença de 1448"

El Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament ofereix la transcripció i els índexs a través del web, en commemoració dels dos anys de la inclusió d'aquest document al Registre de la Memòria del Món de la Unesco

Font: Ajuntament de Girona

Amb motiu dels dos anys de la inscripció al Registre Memòria del Món de la Unesco del Llibre del Sindicat Remença de 1448, el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l'Ajuntament de Girona incorpora al seu web les dades obertes relacionades amb aquest document.

 

La idea de les dades obertes (Open Data) consisteix a posar a disposició del públic dades que es lliuren sense cap mena de restricció i per a qualsevol ús públic. Amb aquesta filosofia, l'SGDAP vol començar a oferir els instruments de descripció dels seus fons documentals, i una bona manera de fer-ho és començar per aquest important document que va ser inscrit en el Registre Memòria del Món de la Unesco ara tot just fa dos anys, el 18 de juny de 2013.

 

Concretament, s'ha incorporat al web la possibilitat de descarregar les actes de les reunions, i els índexs de persones, de llocs, d'organismes i dels càrrecs i oficis. També s'ha aprofitat per revisar i sistematitzar informació concreta sobre les reunions amb els mitjans disponibles actualment. Així, per exemple, s'ha verificat el lloc exacte del punt de reunió, i la seva relació amb el municipi i comarca actual, la qual cosa permetrà més endavant la geolocalització de les reunions. Mentre això no sigui possible ja es poden obtenir els itineraris seguits en la convocatòria de les reunions mitjançant l'ordenació de les actes per notari i per data de convocatòria.

 

Podeu consultar més informació a: http://www.girona.cat/sgdap/cat/recurs_remences_dades.php

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)