Notícies i comunicats

30/09/2019

Comença el curs de creativitat i innovació de l'Experiència LabGi! després de dues jornades inspiradores que reuneixen a més de 100 persones

Les persones participants al curs i les que formen la Comunitat Co tindran l'oportunitat de participar en un procés de cocreació davant el repte real de l'empresa Eventis.

L’Experiència LabGi! és un projecte impulsat per Girona Emprèn basat en la innovació oberta per la generació de solucions disruptives a reptes complexos amb l’objectiu d’afavorir a la competitivitat i consolidació d’empreses.

Davant el repte proposat en aquesta edició per l’empresa gironina Eventis, s’ha organitzat dins l’Experiència LabGi, dues jornades inspiradores i un curs de creativitat i innovació oberta.

La primera de les jornades, dedicada al Mindful Travel, va permetre conèixer les innovacions que es poden aportar a les destinacions i serveis turístics des d’una perspectiva que es focalitza en el benestar de les persones. La sessió, a càrrec d’Edgar Tarrés, va reunir a 78 persones a l’auditori del Centre Cultural de La Mercè que, entre altres van poder aprendre que és possible trobar la plenitud en qualsevol entorn i que el benestar i la creativitat només depenen de l’actitud.

La segona de les jornades inspiradores, conduïda per Montserrat Peñarroya, va permetre, a través d’una metodologia interactiva, la participació del públic al llarg de la presentació de les tendències a l’entorn del sector turístic i de les eines i metodologies d’innovació que es poden aplicar a les empreses. La sessió va reunir un total de 41 persones a l’auditori Manel Xifra del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

El curs de creativitat, conduït per Novagroup, ha iniciat aquest 27 de setembre el que seran tres sessions al voltant de com es conceptualitza i s’executa un procés d’innovació oberta. La trentena de persones participants tindran opció, un cop finalitzat el curs, de posar a la pràctica aquests coneixements davant el repte real que proposa l’empresa Eventis dins el projecte de l’Experiència LabGi!

El repte que proposa Eventis, una plataforma web de promoció de la cultura, és fer un salt al món del turisme i aportar funcionalitats a l’eina per afavorir, als usuaris, la compra i, als promotors, la venda, de serveis i destinacions turístiques.

També es convidarà a participar en aquest taller de cocreació a les persones que s’han interessat en formar part de la Comunitat Co, un col·lectiu de persones actives i col·laboratives, que tenen interès en participar en processos d’innovació oberta i aportar intel·ligència col·lectiva per donar respostes eficaces a problemes complexos.

L’Experiència LabGi és un projecte impulsat per Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració d’AENTEG i es finança amb fons propis de l’Ajuntament de Girona i una subvenció de la Diputació de Girona en el marc d’ajuts a projectes singulars de desenvolupament econòmic corresponent a l’any 2019. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)