Notícies i comunicats

01/10/2019

Tardor temàtica - Canvi climàtic

Aquest mes de setembre està sent un mes de mobilitzacions pel canvi climàtic.

El dilluns 16 va tenir lloc el Dia Internacional per preservar la capa d’ozó, el passat dilluns 23 la cimera mundial sobre el canvi climàtic , els divendres 20 i 27 les vagues mundials contra el canvi climàtic, els mitjans de comunicació donen informació relacionada amb l’emergència climàtica, etc.
Cada cop més les noves generacions i nova gent són més conscients que, a dia d’avui, les mesures preses per a frenar el canvi climàtic i evitar els danys mediambientals són insuficients.
Des del Centre Cívic Pont Major volem reforçar la presa de consciència d’aquesta problemàtica global a nivell local, al barri. És per això que les properes setmanes tindrem l’exposició AIGUA, de Mans Unides, que tracta sobre l ’escassetat d’aigua potable, la contaminació de rius i oceans, la sequera, les guerres per l’aigua... generant així una reflexió sobre el valor d’aquest recurs i com evitar-ne el malbaratament i l’embrutiment.
També disposarem d’un espai lúdic amb l’inflable RECICLAR SALTANT, cedit per l’Agència Catalana de Residus, que ajudarà a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva a l’alumnat de primària i les seves famílies. És important prendre consciència que aquests petits gests diaris, com no malgastar l’aigua o reciclar correctament, poden tenir una gran incidència si gran part de la població s’hi involucra.
Tindrem l’exposició AIGUA del 24 de setembre al 10 d’octubre i l’inflable RECICLAR SALTANT els dies 8 i 9 d’octubre (per a visites escolars a l’exposició i a l’inflable, poseu-vos en contacte amb el Centre Cívic Pont Major).
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)