Notícies i comunicats

20/09/2013

Es constitueix la Taula Municipal sobre la Pobresa Energètica de Girona

Està composta per un representant de cada grup municipal i el defensor de la Ciutadania i té com a objectiu aconseguir "que cap llar gironina tingui mancances de confort per problemes econòmics", tal com ha explicat el regidor Jordi Fàbrega

Font: Ajuntament de Girona

Ahir va tenir lloc la primera reunió de la Taula Municipal sobre la Pobresa Energètica de Girona, durant la qual es va constituir oficialment la Taula i es va fer un anàlisi de la situació actual i del pla de treball a seguir durant els propers mesos. La taula està presidida pel primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega, i està composta per un representant de cada grup municipal (el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, per part de CiU; Xavier Amores, per part del PSC; Cuca Mascort, per part del PP; Jordi Navarro, per part de la CUP; Núria Terés, per part d’ICV, i Carlos Palomares, per part del grup mixt); pel defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, i per tècnics municipals. La pobresa energètica és la dificultat o la incapacitat de mantenir la llar a unes condicions adequades de temperatura a un preu just. De forma general es poden distingir tres causes de pobresa energètica: baix nivell de renda, baixa qualitat en l’edificació i l’increment dels preus de l’energia.

“La nostra voluntat és que cap llar gironina tingui mancances de confort per problemes econòmics i, en aquest sentit, estudiarem l’aplicació de les mesures que estiguin al nostre abast per tal d’aconseguir cobrir les necessitats bàsiques d’energia de tots els gironins i gironines”, ha manifestat el regidor Jordi Fàbrega.

Entre les accions que es van prioritzar durant la reunió d’ahir, destaquen les que estan relacionades amb l’educació energètica. En aquest sentit, es portarà a terme la divulgació de documentació de referència, la formació interna als serveis municipals i l’establiment d’acords amb entitats del tercers sector local per fer assessorament energètic a la ciutadania. “El nostre objectiu és difondre bones pràctiques energètiques i donar a conèixer els drets i deures dels consumidors, així com les ajudes i subvencions que permeten millorar l’aïllament de les llars i, per tant, millorar-ne l’eficiència energètica”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Girona.

A més, en la sessió de constitució de la Taula es va aprovar dues mesures en relació amb la diagnosi de la pobresa energètica a la ciutat, que són la inclusió d’indicadors de pobresa energètica a l’Observatori de la Ciutat i l’establiment de contactes amb altres ciutats que hagin treballat aquest tema. També es va aprovar la redacció d’un protocol d’actuació municipal davant possibles causes de pobresa energètica i la modificació de la tarifa de l’aigua per protegir el subministrament bàsic.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)