Notícies i comunicats

31/05/2018

El Servei Municipal d'Ocupació signa un conveni amb l'Institut Montilivi per facilitar l'accés al mercat laboral dels estudiants de cicles formatius

Durant els mesos d'abril i maig el personal tècnic del Servei Municipal d'Ocupació ha realitzat diversos tallers pràctics en matèria d'orientació laboral a l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior.

L’objecte del conveni ha estat:

1. Dotar d’eines metodològiques a l’equip docent de l’àrea de Formació i Orientació Laboral (FOL), per tal de poder adquirir coneixements actualitzats en matèria d’orientació i assessorament laboral.

2. Participar en l’activitat docent de l’alumnat de Formació Professional en matèria de Formació i Orientació Laboral (FOL), a fi i efecte de contribuir a l’elaboració del seu itinerari personal d’inserció, orientant i oferint als joves eines que els permetin millorar la seva ocupabilitat i aconseguir el seu objectiu laboral.

En aquest sentit, s’han dut a terme diverses edicions d’un taller pràctic sobre l’entrevista de treball, on han participat alumnes de cicles de Grau Superior de les famílies professionals d’Administració i finances, Automoció, Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i aplicacions web, Administració de sistemes informàtics, Educació infantil, Integració social, Laboratori d’anàlisi i control de qualitat i Manteniment elèctric.

En el taller s’han treballat aspectes relatius com superar una entrevista laboral a través de casos pràctics, on l’alumnat ha pogut adquirir coneixements a partir de les seves vivències i experiències. S’ha utilitzat la tècnica de la simulació o “role playing”, per poder experimentar i viure en primera persona una entrevista de treball real, i posteriorment comentar-la en grup.

Es preveu continuar la col·laboració al llarg del curs vinent i poder anar adaptant els continguts del taller a les necessitats que vagin sorgint.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)