Notícies i comunicats

11/07/2014

L'Enter.hub reclama finançament per als projectes dels grups d'acció local a la Unió Europea

Aquest matí s'ha presentat el Protocol d'Intencions signat pels participants a la reunió de treball de Girona.

Font: Ajuntament de Girona

El regidor delegat del Projecte Ferroviari de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha presentat aquest matí les conclusions de la reunió de treball que l’Enter.hub ha fet durant les jornades d’ahir i avui a Girona. A través del Protocol d’Intencions de les ciutats reunides a Girona s’ha reclamat a la Unió Europea més suport financer per als projectes sorgits dels plans d’acció local desenvolupats a través d’Enter.hub, relacionats amb el desenvolupament de nusos ferroviaris i de revitalització urbana.

Ribas ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de Girona amb el grup local de l’Enter.hub i ha posat èmfasi que es tracta d’una “nova forma de treballar per al futur de la ciutat”. El responsable consistorial del Projecte Ferroviari ha destacat la importància de la creació d’aquests grups de treball però ha assenyalat com a rellevant “que hi hagi dotació econòmica” per tirar endavant els projectes. “Aquest tipus de xarxes, formades per ciutadans i tècnics, són necessàries per enfocar les decisions de la ciutat en una direcció correcta, tot compartint experiències. L’arribada de l’alta velocitat a la ciutat és una oportunitat, però aquesta oportunitat només es pot multiplicar si es treballa de manera agermanada”, ha remarcat el regidor.

Els participants a la jornada també han conclòs, entre altres aspectes, reconèixer l’Enter.hub i Urbact II com a elements clau per augmentar la consciència sobre l’enfortiment dels nodes de mobilitat en el context de les ciutats mitjanes i les regions europees. El repte específic d’aquests projectes és fer recerca sobre com un territori pot aprofitar els beneficis aportats per un centre de transport de rellevància regional, per a un desenvolupament urbà i territorial equilibrat i sostenible, tenint en compte els aspectes econòmics, socials i culturals a l’àmbit local, regional i europeu.

L’Enter.hub és la xarxa europea per a l’explotació dels efectes territorials dels nusos ferroviaris i els seus beneficis urbans. A Girona s’hi han reunit els representants de Ciudad Real, Gdynia, Creil, Lodz, Lugano, Örebro, Porto, Preston, Reggio Emilia, Rostock i Ulm.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)