Notícies i comunicats

06/06/2018

Una setantena d'alumnes de primària i secundària clouen el curs 2017-2018 del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents de Girona

L'acte ha tingut lloc aquesta tarda al Teatre Municipal de Girona.

Un total de 71 consellers i consellers, nois i noies de 36 centres educatius de la ciutat, han participat aquesta tarda en la cloenda del curs 2017-2018 del Consell d’Infants i d’Adolescents de Girona. que ha tingut lloc al Teatre Municipal. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l’acte, en el qual ha participat també el regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez.

Durant l’acte, en el marc del Consell dels Infants, s’han presentat les propostes “Els drets dels infants. El Consell d’Infants de Girona”, a càrrec de Jael González, Navjot Kaur, i Íker Muñoz, i “Camins escolars. Mobilitat autònoma i sostenible Snake Game”, a càrrec d’Arnau Vidal, Laia Paradís i Ximo Salvador. Yarel Amaya, Jan Amigó i Pere Foradada han estat els encarregats de fer la devolució de les propostes del curs anteriors.

En relació amb el Consell dels Adolescents, s’han conèixer les propostes “Persones sense llar”, a càrrec de Diego Alonso; “Animals de companyia”, d’Aina Soler; “Bicicleta i vianants”, a càrrec d’Ariadna Sidera, i “Skatepark”, de Clàudia Márquez.

En el transcurs de l’acte també s’ha donat a conèixer la proposta guanyadora del concurs del logotip del Consell d’Adolescents, una creació de l’alumna de 2n d’ESO de l’Institut Carles Rahola Núria Fita. També s’han presentat les activitats dutes a terme per les alumnes del Consell d’Adolescents Carla Gri, Aina Font, Maria Pérez i Flora Bosch i s’han acomiadat els consellers i conselleres de 6è de primària i 2n d’ESO d’aquest any.

“Us volia felicitar a tots i tots perquè vosaltres us heu convertit en ciutadans i ciutadanes de primera, en persones que es preocupen per la seva ciutat i per trobar-hi millores. Heu practicat una participança moderna i heu col•laborat amb l’administració i això no fa més que corroborar que Girona és un projecte col•lectiu, de la gent de la ciutat, i amb la feina que heu fet quest curs està clar que a aquest projecte se li pot augurar un futur ple d’èxits”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Els centres educatius de primària que participen en el projecte del Consell d’Infants i Adolescents de Girona són: Escola Bosc de la Pabordia, Escola Joan Bruguera, Escola Carme Auguet, Escola Cassià Costal, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Eiximenis, Escola Domeny, Escola Montfalgars, Escola Santa Eugènia, FEDAC Pont Major, FEDAC Sant Narcís, Escola Àgora, Escola Marta Mata, Escola Migdia, Escola Pericot, Escola Sagrada Família, Escola Vedruna, Col•legi Maristes Girona, Escola Dr. Masmitjà, Escola Taialà, Escola Vila-roja, Escola Pla, Escola Annexa Joan Puigbert i Escola Verd.

Els centres participants de secundària són els següents: Escola Bell-lloc del Pla, FEDAC Sant Narcís, Col•legi Maristes Girona, Escola Vedruna, Escola Montjuïc International School Girona, Institut Carles Rahola, Institut Ermessenda, Institut Montilivi, Institut Narcís Xifra, Institut Santiago Sobrequés, Institut Vicens Vives, i Institut Santa Eugènia. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)