Notícies i comunicats

28/10/2018

Neix el web del Servei de Mobilitat Internacional El Rodamón de l'Ajuntament de Girona

El portal recull diferents recursos i informació útil per a joves que es plantegin fer una estada a l'estranger.

Aquest matí el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania, Carles Ribas, ha presentat el nou web del Servei de Mobilitat Internacional El Rodamón de l’Ajuntament de Girona. El portal recull diferents recursos i informació útil per a joves que es plantegin fer una estada a l’estranger amb l’objectiu de desenvolupar competències i adquirir experiències significatives per al seu creixement personal i professional. 

El web www.elrodamon.cat compta amb diferents apartats que recullen vivències en format vídeo i/o escrit de persones que han estat a l’estranger i volen compartir el que hi han viscut. També conté perfils de joves amb informació bàsica sobre el tipus d’estada que han fet -com ara projectes de formació i de voluntariat o d’aprenentatge d’idiomes- i inclou un recull d’organitzacions que disposen de recursos o serveis vinculats a la mobilitat internacional i amb les quals es col·labora des de la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona. 

El regidor Carles Ribas ha manifestat que el nou recurs “és una eina imprescindible que combina la formació amb la socioexperiència i que permet que els joves s’adonin que hi ha molt per descobrir”, alhora que ha volgut posar de relleu que “el portal és un pòsit d’experiències que ajudarà el sector jove a no quedar-se en els estàndards habituals”. 

En el nou web hi apareix informació de les activitats previstes dins del vuitè cicle de Tallers de Mobilitat Internacional El Rodamón, així com les accions dutes a terme en els cicles anteriors. També hi consta informació sobre què ofereix el Servei d’Orientació Especialitzat en Mobilitat Internacional de la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona. A la presentació d’avui hi han participat diferents joves que col·laboren en el recurs i que han donat a conèixer les seves experiències i altres nois i noies que properament emprendran una nova experiència.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)